Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Pierwsza gra kupiona online
Daedagor:
Moją zaś pierwszą grą którą zamówiłem online było Age of Empires III. Dostałem wtedy kase i chciałem sobie kupić tę gre. W sklepie była ale po 129.90zł a na gram.pl kosztował (jak się o 50zł wirtualnej kasy zniżyło) 72zł. Wiecie różnica 58zł to nawet spora różnica a wtedy jak sie trochę więcej kasy miało można było kupić NFSMW. A ostatnią moją zamówioną grą był Gothic III. Jak ja się na święta ucieszyłem ale nie za bardzo, ponieważ on mi nie chodzi bo mam za słabego kompa . Ale może w przyszłości bede miał lepszego.
Pozdro
Wrath:
Ja kupiłem online tylko jedną grę (chodź mam zamiar w tym miesiącu kupić ich trochę więcej) a był to Heroes V. Gra nie miała jeszcze polskiej premiery więc wyszło taniej (bo użyłem wPLN ,a tak w ogóle to wPLN to świetny pomysł) no i dostawa była gratis więc żyć i nie umierać.Na grę czekałem dwa tygodnie trochę to czasu jest no ale miałem i tak przed premierą nie, potem wrzuciłem płytkę do czytnika zainstalowałem i siostra mnie zrzuciła z kompa bo to za jej pieniądze było i chcę sobie zagrać w Hirołsy piątkę i nic do gadania nie miałem dość że to za jej pieniądze to jeszcze jej komp .
Anaconda:
Hmmm oj pierwszą gra zamówienia przez internet, jak to dawno było :) Nie pamiętam dokładnie, wiem, że to początki mojego internetu (jeszcze płaciłem za impulsy, nie za miesiąc) i był to rok bodajże 2001 czy coś około tego (czyt. może to był 2000 albo 2002, nie pamiętam dokładnie). A grą którą kopnął ten jakże zacny zaszczyt była... Heroes of Might and Magic 3 i kostowało mnie to 79.99 + koszt przesyłki (teraz ta sama gra wraz z wszystkimi dodatkami kosztuje bodajże 19.99, eh), ale warto było ;) Razem z Rollercoaster Tycoon: Gold Edition (dostałem na gwiazdkę) były to tytuły w które grałem przez bardzo długi czas ;) Było to tak dawno, że nawet nie pamiętam w jakim sklepie zakupiłem :) Po grze została mi płyta (ukryta gdzieś koło komputera, nikt nie wie dokładnie gdzie) i "nieco" zniszczona czarno-biała instrukcja :) Szkoda, że nie posiadam już mojej kolekcji opakowań tekturowych (poszły na śmietnik przy jakimś sprzątaniu światecznym - podobno to były kurzołapy, profanacja jak dla mnie). Bo Heroes of Might and Magic 3 miała całkiem ładne opakowanie ;) Raczej nie kupuję dużo gier (niestety, ale muszę przyznać się do piractwa) i pokusiłem się na zakup jeszcze tylko takich gier przez internet (poza internetem to może z 3-4 są kupione oryginalnie, nie z czasopisma): Command and Conquer: Red Alert 2 ( jakoś naszło mnie na nią, nie pamiętam powodu), Sacred (Boba mnie namówił na grę multiplayer....patrząc teraz uważam, że to była strata pieniędzy) i... to chyba wszystko :) Troszkę biednie, no ale nie jestem bogaty ;) Hmm.. z drugiej strony z moim kieszonkowym (45zł) mógłbym kupować oryginał co jakieś 2-3 miesiące, nie tak znowu źle :) No nic skończę z offtopiciem moim ;)
EDIT:
Właśnie sobie przypomniałem (oż ja durny), że zamawiałem także przez internet złotą edycję HoMM3 (razem z dodatkami) za 29.99zł i Knights and Merchants: The Peasant Rebellion :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej