Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Pierwsza gra kupiona online

(1/3) > >>

Dark Prince:
Jaka była wasza pierwsza gra kupiona poprzez neta? Ja zamówiłem Fable EK (edycja kolekcjonerska), przed premierą. Oczywiście przed zamówieniem sprawdziłem recenzje w mni. CDA, GOL i gry.wp.pl. Zanim gra dotarła do mnie zastanawiałem się, jaka będzie i czy spodoba mi się. Kiedy przyjechał kurier i odebrałem paczkę od razu rozpakowałem i wrzuciłem do kompa.
Jako, że mam dość daleko do najbliższego sklepu z grami (ok. 50 km. z hakiem) kupuję przeważnie online, choć jak jestem w mieście to wstępuję do empiku i rozglądam się za grami.
PS. Moje najnowsze zamówienie to Prince of Persia: Dusza Wojownika.

Arkhan:
Z reguły takiej że mam internet to wolę sobie poczekać te 2 dni, aż sciągną mi się np 4 GB danej produkcji, a nie tyle co płacić za grę ile nierobom z poczty Polskiej  

Co do tematu to moją pierwszą grą jaką zamówiłem online był Rayman 3. Pamiętam jak cieszyłem się jak dziecko, kiedy kurier przyszedł z paczką. Niestety euforia nie trwała długo kiedy przeczytałem wymagania tej gry, a ściślej - odpalając produkt. Nastały lepsze czasy, new PC, więc tych gierek się trochę zamówiło.
Ostatnim moim zakupem jest Metal Gear Solid 2 - Substance.

Aeskel:
Imho, ja nie widze sensu w kupowaniu gier na PC, jeżeli można miec je wszytkie za darmo ściągnięte z neta, np poprzez torrenty...Jako, że potrzebowałem counter strike z cd-key by móc grac to ściagnołem go online. To jedyna gra jaką zamówiłem online.

Boba Fett:
Jeśli dobrze pamiętam, to pierwsza gra, jaka była zakupiona w internecie prawie przeze mnie, to był to KotOR I.
Rodzcie zgodzili się go kupić (tj. zapłacić), gdy byłem wzorowy na koniec szóstej klasy podstawowej. Ale jako, że nie miałem jeszcze neta, o zamówienie tejże gry poprosiłem mojego drogiego kolegę.
Dlaczego akurat KotOR? Powiem, że jestem fanem Star Wars, a szczególnie spodobało mi się, gdy wprowadzili rozgrywkę w tryb RPG.
Przyznam, że zanim kupiłem go, posiadałem piracką wersję w języku angielskim, którą jakoś cudem preszedłem (nie znałem za dobrze języka ang, więc najczęściej strzelałem w odpowiedziach bohatera). Dlatego też chciałem zagrać w PL-ke...
Cóż, czego się nie robi dla Star Wars?  
Kolejną grą zakupioną w internecie był bodajże Sacred, w którego gram po dziś dzień (tryb multi).

Madzia:
Pierwszą grę kupiłam niedawno, kilka dni temu. Zamówiłam Prince of Persia Edycję Kolekcjonerską. Dlaczego akurat Prince ? Ano, dlatego, że aby zagrać w Twa Trony ( pirata )( 3 część Princa ) trzeba bardzo dużo zachodu. Sama część kosztuje około 80 złotych, trzy 120 złotych, więc oto i na moim biureczku stoi piękna "skrzyneczka" ze srebrnym napisem "World of Prince of Persia".

Moim zdaniem nie opłaca się kupować gier, na dzień dzisiejszy są dla mnie trochę za drogie. No bez przesady 80 złotych za jedną nową grę ? Chociaż od czasu do czasu można pozwolić sobie na taki luksus. ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej