Autor Wątek: Porady  (Przeczytany 58097 razy)

Description:

Offline Vatar

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Porady
« Odpowiedź #80 dnia: 26 Styczeń 2008, 08:32:30 »
W 5 rozdziale w kiedy przeczytales juz list xardasa idz do pyrokara i zapytaj czy możesz przestudjowac księge dwór irdorah.Schodzisz do podziemi klasztoru do wejscia ktore strzeze talomon i idziesz po księge i otwierasz ją.Potem kierujesz się na koniec korytazu i pociogasz za lampe otwiera ci się przejcie ,cos w rodzaju labirynu który można latwo przejs,a mianowicie isc za swiatlem.W ostatnim pomieszczeniu czeka cie walka z demonami.Kiedy się z nimi uporasz na stole lezy mapa wyspy ,runa i lzy innosa.Przeczytaj jeszcze almanach i idz do stolu runicznego z wodą swięconą i runą ktora znalazles w podziemiach i gotowe stworzyles rune teleportacyjną która przenosi cie do pomieszczenia w ktorym jest owa zbroja.

Offline Kojot91

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #81 dnia: 26 Styczeń 2008, 12:12:17 »
Witam :)

Mam problem w walce z drugim smokiem w GD Pedrakhanem. Tym kamiennym :) Nie mam z nim żadnych szans w walce. Nie jestem w stanie mu zabrać nawet 1/6 hp, a już leże. Nie zadaje mu prawie żadnych obrażeń, a ten drań dość szybko się regeneruje. Sam rozwala mnie po kilku ciosach. Jest na niego jakiś sposób, którym trzeba go zabić ?:) A może powinienem po prostu poprawić statystyki? Tylko problem jest taki, że teraz strasznie długo się levele bije...

Dodam, że mam 25 poziom i 86 siły. Posługuje się rapierem i mam 30% w broniach jednoręcznych . Mam lekki pancerz łowców smoków :).
« Ostatnia zmiana: 26 Styczeń 2008, 12:13:34 wysłana przez Kojot91 »

Forum Tawerny Gothic

Porady
« Odpowiedź #81 dnia: 26 Styczeń 2008, 12:12:17 »

Offline Vatar

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Styczeń 2008, 12:44:40 »
Przyzwanie demona na pewno pomoze.Kiedy smok zajmie się demonem ty okladasz smoka ile wlezie lub jak wolisz kuszą.Zwój kupisz u zurisa chyba ze wczesnie wykupiles.

Offline Alcik

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #83 dnia: 26 Styczeń 2008, 12:44:44 »
Najłatwiej to zabić smoka z pomoca demonów kup w Korninis od Zurisa zwoje z przyzywanie demona(500zł sztuka) :D. Smok nawet nie draśnie demona i tak w łatwy sposób pokonasz gada. Tak samo rób z innymi smokami bo masz trochę zamało % krytycznych w broni

Offline bezimiona_niepokonany13

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #84 dnia: 27 Styczeń 2008, 12:53:21 »
Jaka broń w Gothic 2 jest najlepsza??   Jak ją zdobyć??   Moze ktos ją ma np. bandyta.

czekam na odpowiedz

pzdr

Offline Vatar

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #85 dnia: 27 Styczeń 2008, 18:45:50 »
Najlepsza dwóreczna to duże magiczne ostrze na smoki można je wykuc samemu będodz lowcą smokow wczesniej czytając almanach,to samo tyczy się jednorecznej ktora zwie się magiczne ostrze bojowe na smokiczy jakos tak.

Offline Kojot91

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #86 dnia: 28 Styczeń 2008, 21:54:35 »
Mam pytanie :) Jestem już gotowy do wypłynięcia na ten dwór, by rozpocząć ostatni akt gry :). Zebrałem już całą załogę i kapitana. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz, czy moja postać jest gotowa by stanąć do finałowej walki.

Mam 29 poziom 95 siły, 60% broni jednoręcznej, 70 zręczności, używam miecza mistrzowskiego (czy jakoś tak, zdobyłem go po zabiciu członków gildii złodziei :) ) Mam lekki pancerz łowcy smoków.

Zastanawiam się czy jestem gotowy do drogi i dam sobie tam radę, czy może powinienem przed wypłynięciem, jeszcze się jakoś przygotować. Zastanawia mnie kiedy mogę zdobyć ciężki pancerz łowcy smoków, lub jakiś inny dobry pancerz. (mogę kupić sobie średni, ale chciałem od razu kupić najlepszy)

Offline Vatar

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #87 dnia: 28 Styczeń 2008, 22:41:26 »
jeśli nie przeczytales almanachu w podziemiach klasztoru to jak naszybciej tam wroc i to zrób a nastepnie kup ciezka zbroje lowcy smokow (20000 sztuk złota) od beneta i wykój sobie jakis dobry miecz z rudy,noi jeśli jestes wyszkolny w strzelaniu z kuszy to zaopatrz się w jakąs dobrą u bospera.Nie zapomnij tez o zwojach deszczu ognia i innych bo tam czeka cie walka z wieloma orkami.Z takim ekwipunkiem możesz spokojnie ruszyc na dwór irdorach.

Offline Kojot91

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #88 dnia: 29 Styczeń 2008, 15:24:53 »
Ale Bennet chce mi sprzedać tylko średnią zbroje :). Czy może trzeba wpierw kupić właśnie tą średnią by dostać ciężką ? :)

Offline Vatar

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #89 dnia: 29 Styczeń 2008, 15:28:37 »
A powiedziales mu ze masz pomysl na nowy rodzaj zbroi?

Offline Baś-ka

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • No justice, no peace, fuck the police!
Porady
« Odpowiedź #90 dnia: 29 Styczeń 2008, 16:09:11 »
ÂŻeby móc bennetowi że amsz pomysł na nową zbroję musisz mieć jaja smoka można je znaleść w wielu jaskiniach khorinis oraz w Górniczej Dolinie przy Finkreghu lodowym smoku tam gdzie kiedyś był Nowy Obóz. Jak będziesz miał jaja smoka przynieś je do benneta a on ci zrobi zbroję będziesz mógł ją kupić za 20 000 sztuk złota.

Offline Kojot91

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #91 dnia: 29 Styczeń 2008, 17:52:32 »
Hmm... zrobiłem sobie ten mieczyk z rudy na smoki :). Problem w tym, że mam 90 siły a on potrzebuje 150 czy coś koło tego... W jaki sposób mogę szybko podnieść siłę?

Offline Vatar

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #92 dnia: 29 Styczeń 2008, 20:14:11 »
Nie sądze zeby ci się udalo podniesc tyle sily,ale zawsze można spróbowac.Wykonój wszystkie questy,idz do GD i zabij wszystkich orków a sposob na nich jest prosty kiedy jestes kolo taranu to cie nie atakują.Pochódz trochę po lasach i jaskiniach moze uda ci się znajsc tabliczki sily.Kup od zurisa i salandrila mikstury sily.Wykóp wszystkie jablka.jeśli nie uda ci się to zawsze można wziąć bron na dwór irdorach tam na pewno zdobedziesz wystarczajaco duzo doswiatczenia.

Offline Artex

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #93 dnia: 10 Luty 2008, 15:02:52 »
Cytat: Alcik
Siemka Wszytkim mam pytanko czy można zdobyć zbroje "Panów Cienia" tą podniszczoną zbroje paladyna.
O ile się nie mylę to da się za pomocą kodów, ale po co ci podniszczona zbroja paladyna, skoro możesz mieć nowiusieńką

Moc Innosa

• Gość
Porady
« Odpowiedź #94 dnia: 10 Luty 2008, 16:00:17 »
Cytat: Artex
O ile się nie mylę to da się za pomocą kodów, ale po co ci podniszczona zbroja paladyna, skoro możesz mieć nowiusieńką

dokladnie

Offline Tommy131

• Kret
  • *
  • Reputacja: 2
Porady
« Odpowiedź #95 dnia: 18 Luty 2008, 14:44:21 »
Mam jeden problem. Czy można zdobyć średni pancerz łowcy smoków w 4 rozdziale (bez kodów)?? A jeśli można to mógłby ktoś napisać jak ?? Z góry dzięki
P0ZDR0

Offline Nokturnal Storm

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #96 dnia: 18 Luty 2008, 21:02:58 »
Jak, gdzie i kiedy można znaleźć/otrzymać najlepszy pancerz Paladyna? Wiadomo chodzi o takiego jakiego ma Lord Hagen, Lothar i inni najwyżsi rangą w ich szeregach.

Offline Vatar

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #97 dnia: 18 Luty 2008, 21:15:11 »
Z góry zakładam że nie przeszłeś jeszcze w całosci gothica 2.trochę cierpliwosci,wszystko w swoim czasie.Znajdziesz go w podziemiach klasztoru magów ognia w 5 rozdziale.Po przeczytaniu almanachu i stworzeniu specjalnej runy teleportacyjnej do tajemnej biblioteki gdzie będzie ten pancerz.

Cytat: Tomi131
Mam jeden problem. Czy można zdobyć średni pancerz łowcy smoków w 4 rozdziale (bez kodów)? A jeśli można to mógłby ktoś napisać jak ? Z góry dzięki
P0ZDR0
W zamku jest pewien kowal Jan.Najpierw musisz wykonac od niego zadanie,potem zapytac czy może ci zrobić lepszy pancerz.Następnie musisz mu przyniesc 20 smoczych łusek i 120000 szt.Oprawiac smoki nauczy cie Gestasch w drodze do kamiennego smoka.
« Ostatnia zmiana: 18 Luty 2008, 21:23:35 wysłana przez Boba Fett »

Offline Tommy131

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #98 dnia: 20 Luty 2008, 19:41:44 »
Wielkie dzięki Vatar   bardzo się ciesze że mi pomogłeś ale...ile smoczych łusek mogę zdobyć z jednego smoka ?? Gdyby ktoś znał odpowiedź na to pytanie byłbym bardzo wdzięczny.

P0ZDR0 :)

Offline Tommy131

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #99 dnia: 21 Luty 2008, 12:57:45 »
Już wszystko jest w porządku i wiem ile mogę zdobyć łusek z jednego smoka i już mam średni pancerz łowcy smoków   :D

Forum Tawerny Gothic

Porady
« Odpowiedź #99 dnia: 21 Luty 2008, 12:57:45 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18