Tereny Valfden > Dział Wypraw
Czorna flaga
Mirzak aep Rothgar:
- Ja stawiam! Wypalił niczym z rusznicy, no ale co on miał robić z forsą? Karczmy, kasyna, burdele. Kolejność dowolna. -Do Morskiej Muszelki! Co żywo.
Hectorus:
- W sumie piwo zawsze warto wypić. - Hectorus postanowił dołączyć do Adamusa i Mirzaka. Sposób, w jaki udzielił odpowiedzi, wskazywał, iż Adamus nie do końca poprawił mu humor, aczkolwiek pierwszy raz poczuł dawno niespotykane w sobie uczucie, czyli ciepło płynące z relacji do drugiego człowieka. Poczuł, że Adamus autentycznie go lubi. A może nawet Mirzak, skoro postanowił wszystkim postawić piwo? W tym samym momencie Hectorus czuł przy tym, iż nie może łatwo zdradzić swojego nastawienia. Jego cel wymagał, aby zakładał, iż ma wśród siebie wrogów, a dopiero czas może pokazać, iż będą to przyjaciele.
- Muszę przyznać, że teraz jestem świadom, iż rzeczywiście się wygłupiłem. - dodał po chwili, aby zakończyć temat początku jego pracy u kapitana Hagmara.
Mirzak aep Rothgar:
Każdy, kto wyrusza w morze, porzucając życie na lądzie na wiele miesięcy, skazany jest na morderczy celibat. To główny powód, dla którego na Garudze nie mogło zabraknąć "Morskiej Muszelki". Gdy wygłodniali żeglarze, wracający z rejsu dobiją do portu, w pierwszej kolejności kierują swe kroki właśnie do tego miejsca. Wszystkie dziewczyny są piękne, zgrabne i otwarte, a co najlepsze - nie cenią się zbyt wysoko. No i zdrowe!
Kiedy weszli do środka zaczepiła ich sprawująca pieczę nad przybytkiem, młodsza siostra Kapitana Kidda - Madame Lilin.
- Kogo jak kogo ale was sie za szybko nie spodziewałam. Kapitan MacBrewmann nie z wami?
- Kazmir ma jakieś sprawy na Valfden. Odparł podchodząc z pokaźną sakiewką - Wszystko co najlepsze dla naszej trójki Lilith, ja stawiam. Rzekł i zaraz "porwał" maureńską elfkę i pobiegli na górę.
-300
Adaś:
-Ciesz się, że się skończyło jak się skończyło.-Odparł Hectorusowi i wszedł do burdelu za krasnalem. Było bardzo miło z jego strony, że postanowił postawić. Ale nim coś innego się postawi, zawsze można jeszcze coś wypić przed tym.
-To dla mnie piwo i prezentacja dziewczyn.-Powiedział do burdelmamy i usiadł w najbliższej loży.
Narrator:
Lilith klasnęła i zaraz przed Adamusem pojawiły się dziewki. Wampirzyca z elfimi uszami, dwie ponętne ludzkie kobiety z Chatal, krasnoludzica, raanaarka i dwie elfki. Piwo teżpodano.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej