Autor Wątek: Smocza Wieża (Wątek stały)  (Przeczytany 26370 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 373
    • Karta postaci

Odp: Smocza Wieża (Wątek stały)
« Odpowiedź #100 dnia: 09 Styczeń 2022, 15:45:13 »
Rengar zbliżał się powoli i ostrożnie do wierzy swojego Ashar, co prawda dostał liścik że mistrzowi przeszło, jednak nigdy nie wiadomo czy zmienił ustawienia wieży. W dłoni trzymał pudełko czekoladek.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 09 Styczeń 2022, 15:49:01 »
Brama się otworzyła. Postanowiłeś udać się do laboratorium, i tam też zastałeś Melkiora szukającego czegoś na regale z ziołami.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 09 Styczeń 2022, 15:49:01 »

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 09 Styczeń 2022, 18:03:07 »
-Witaj Ashar, przyniosłem coś dla Ciebie ukłonił się pokazując czekoladki -Wiem że być może popełniłem błąd używając tego zaklęcia, nie pomyślałem że może to wywołać jakieś magiczne aberracje, chciałem Ci pokazać że jestem zdolny czegoś się nauczyć po tym jak musiałeś mnie ratować, ale także chciałem to udowodnić sobie, że dam rady, że mogę wyjść poza schemat

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 09 Styczeń 2022, 18:26:16 »
- Dziękuję, musisz myśleć. Wielka moc to wielka odpowiedzialność, jak mawiał Wui Ben z Tinriletu. Spojrzał na prezent. - Cholera jasna,

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 09 Styczeń 2022, 18:36:41 »
-Cukiernik powiedział że to króla ulubione, mam nadzieję że się nie mylił powiedział wręczając prezent w ręce króla -Ashar, pamiętasz co powiedziałeś przy naszej pierwszej lekcji ? "każdy musi nauczyć się koncentracji by wyczuć i bezpiecznie użyć mocy. Dzięki koncentracji możliwe jest kontrolowanie magicznej energii płynącej z głębi duszy" więc pomyslalem że zaklęcie z jedną inkantacją nie będzie niebezpieczne pod tym kątem usprawiedliwiał się dalej ze spuszczonym wzrokiem -Jednak dalej chce się uczyć, podjąłem też już próbę dołączenia do Bractwa

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 09 Styczeń 2022, 18:44:43 »
- Tak, ulubione. Rengar, wszystko jest bezpieczne w odpowiednich warunkach, nawet seks bez zabezpieczeń... Skończyła mi się ocelotka. Odparł odkładając czekoladę do lodówki, takiej "średniowiecznej" szafki z lodem. Nie była to magia.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 09 Styczeń 2022, 18:46:02 »
-chetnie się po nią wybiorę jeśli będę wiedział co to jest, i gdzie to zdobyc

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 09 Styczeń 2022, 18:56:37 »
- Nie występuje prawie na Marancie, chcę zrobić miksture przemiany w czarnego dracona. Do tego potrzeba mikstury dracońskiej siły. Ta zaś wymaga 0,1l krwi smoka, korzeń ocelotki, 0,3l źródlanej wody, 0,1l ektoplazmy widma, proszek z trzustki behemota.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 09 Styczeń 2022, 18:59:32 »
-zapewne masz portal w miejsce gdzie mogą występować, a Twoja magia Ashar może mi pokazać jak wygląda ta roślina, czy jest możliwość żeby zrobić dwie takie mikstury ? zapytał nieśmiało

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 09 Styczeń 2022, 19:07:00 »
- Tak, ale za chwilę. Poczęstuj sie czekoladką. Kupimy co trzeba. Nie chce mi się latać za tym wszystkim.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 09 Styczeń 2022, 19:09:06 »
Rengar sięgnął po czekoladkę i spróbował -Oczywiscie, więc prowadź odrzekł

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 09 Styczeń 2022, 20:29:38 »
- Nie, ja polece do Efehidonu. Dziesięć minut i jestem. Powiedział i teleportował sie.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 09 Styczeń 2022, 20:32:29 »
Rengar usiadł więc wygodnie i zapisał w swojej księdze przepis który podał mu Ashar, a kto wie może się przyda. Następnie postanowił postudiowac trochę rośliny z efektami magicznymi

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 09 Styczeń 2022, 20:44:16 »
- Jestem.

//Zosstawiam

24x mikstura dracońskiej siły (0,5l)

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 09 Styczeń 2022, 20:49:42 »
-udalo się wszystko załatwić za jednym razem ? zapytał grzecznie zamykając książkę i wstając w fotela

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 09 Styczeń 2022, 20:53:53 »
- Kupiłem mikstury dracońskiej siły, szybciej i prościej. Pytałeś coś o czarne dracony zdaje się?

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 09 Styczeń 2022, 20:55:33 »
-z tego co się orientuję to są specjalistami w magi, a w ich żyłach płynie czysta ruda ? Chociaż nie jestem pewien, możemy się w takie zmienić ?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 09 Styczeń 2022, 21:58:50 »
- Mniej więcej. Czarny Dracon jest kilkukrotnie silniejszy od przemienianej formy, o wiele zwinniejszy i bystrzejszy. Mówiąc inaczej zdolności fizyczne, magiczne i intelektualne wzrastają. Skutkiem ubocznym jest trochę zbyt duża agresywność. Czarny Dracon szybciej wychodzi z równowagi niż normalny człowiek a jeżeli już wpadnie w szał trudno go uspokoić. Jest to skutek uboczny zastosowania czarnej rudy w miksturze przemiany. No ale tak było ponad 70 lat temu. W znanej mi historii było pięćioro albo sześcioro czarnych draconów. Na pewno żyje jeden, jednym był mój ojciec z ekstremalnym poziomem agresji. Był niczym wściekły pies obronny, broń doskonała. Czasami. Staruszek był... magiem, trochę. Ale badał siebie i czarną skazę, zostawiając cztery tomy notatek na temat czarnej rudy. Inny czarny dracon, Zeleris Flamel, był po przemianie oazą spokoju. Bo nad skazą można zapanować. Wsypał do dwóch mikstur kilka gram czarnego proszku, wstrząsnął uprzednio korkując. - Gotowe. Tylko nie pij mi tego teraz tutaj jak mój pierwszy przemieniony...

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 10 Styczeń 2022, 06:33:40 »
-Oczywiscie, wypije dopiero kiedy powiesz że można, martwi mnie trochę ta agresja, Ashar doskonale panuje nad umysłem przez swoje wyszkolenia, mi do tego jeszcze daleko, więc czy będę w stanie nad tym zapanować ? zapytał zaniepokojony

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 10 Styczeń 2022, 12:09:18 »
- Prawie sto lat badań nad tym gównem i dopiero niedawno odkryto że skutecznie działa... napar z melisy i rumianku. Powiedział biorąc czekoladkę. - Nie żartuje. Czasem najprostrze rozwiązania są najlepsze. Można też odpowiednimi miksturami, albo odtruć organizm ale wtedy traci się benefity z większej mocy magicznej. Można to potem zrekompensować innymi miksturami. Poszedł za parawan, wyszedł ubrany zdecydowanie za dużą szatę, usiadł na specjalnym fotelu z pasami klamrami. - Przypnij mnie, tylko luźno. Urosnę... Nabierz miksture do strzykawki i podaj dożylnie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 10 Styczeń 2022, 12:09:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18