Autor Wątek: Smocza Wieża (Wątek stały)  (Przeczytany 27189 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Narrator

• NPC
  • Reputacja: 1193
Odp: Smocza Wieża (Wątek stały)
« Odpowiedź #140 dnia: 11 Styczeń 2022, 18:15:14 »
- Na biurku masz kryształ z katalogiem. Szukaj, ja mam inną pilniejszą dyrektywe.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 373
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 11 Styczeń 2022, 18:19:53 »
-dobra dzięki powiedział i udał się do biurka, rozmyślając jak się tym obsłużyć, najpierw wziął kryształ do ręki przyglądał się mu i spróbował użyć, okazało się to prostsze niż myślał, chwilę później wiedział już gdzie znaleźć książkę byłego króla, udał się więc po nią zabrał do biurka i zaczął czytać co jest tak ciekawego napisanego
« Ostatnia zmiana: 11 Styczeń 2022, 18:26:40 wysłana przez Rengar »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 11 Styczeń 2022, 18:19:53 »

Offline Narrator

• NPC
« Odpowiedź #142 dnia: 11 Styczeń 2022, 19:01:44 »
Toen poradnik napisano tak by nawet dziecko pojęło, zaczynał się od tego jak rozpoznać opętanie. By potem opisać dokładnie na co wrażliwe są astralne demony, sól, srebro "uświęcone" artefakty. Był też rysunek pentagramu do pętania bytów demonicznych jak i treść egzorcyzmu i jak go przeprowadzić, oraz porady psychologiczne jak pomóc ofierze opętania.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 11 Styczeń 2022, 19:07:38 »
Rengara zaciekawił rysunek pentagramu, wyciągnął więc swoją księgę i położył ją na biurku a księgę z pentagramem położył wyżej i zaczął przerysowywac, stwierdził że warto będzie zapamiętać. Następnie przeczytał jak dokładniej odprawić ten rytuał żeby wszystko zadziałało i to też przepisał.

Offline Narrator

• NPC
« Odpowiedź #144 dnia: 11 Styczeń 2022, 19:09:34 »
Była to przydatna acz obecnie nieco bezużyteczna wiedza.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 11 Styczeń 2022, 19:28:11 »
-Hmm to ciekawe ale chyba nie tego szukałem mówił szeptem do siebie, po czym odłożył księgę. pora wybrać się do Argasesisa wyszedł z biblioteki i udał się pod budę-czesc Argasesis, pamiętasz mnie jeszcze ? zapytał z entuzjazmem

Offline Narrator

• NPC
« Odpowiedź #146 dnia: 11 Styczeń 2022, 20:13:05 »
Pamiętał, powąchał i polizał.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 11 Styczeń 2022, 20:19:48 »
Pogłaskał smoczka i zapytał -Moze nauczysz mnie latać ? po czym zrobił dwa kroki wstecz i rozłożył skrzydła

Offline Narrator

• NPC
« Odpowiedź #148 dnia: 11 Styczeń 2022, 20:44:17 »
Tylko ziewnął i położył łeb na ziemi by zamknąć oczy. I zasnąć.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 11 Styczeń 2022, 21:04:38 »
-eh Ty leniu westchnął z uśmiechem i zaczął sam. Pierwsza próbę podjął z rozpędem, co skończyło się wyjebaniem na głupi ryj prosto w ziemię, to jednak go nie zniechęciło, nigdy wcześniej nie widział jak coś zaczynało swój lot,no chyba że ptaki ale to trochę co innego. Stanął w miejscu i spróbował ruszyć skrzydłami tak by zgarnąć nimi jak najwięcej powietrza żeby nadać odpowiedniego pędu do wzbicia się w powietrze, jednak to także skończyło się z głową w błocie, nieodpowiednie ułożenie skrzydeł sprawiło że poleciał mocno do przodu zamiast do góry. Na następną próbę obmyślił po chwili plan, najpierw zobaczy jak konkretne ustawienia skrzydeł i ich ruchy odpychają go od ziemi, zaczął delikatnie ruszać skrzydłami, to bliżej siebie, to dalej od siebie, bardziej z rozłożonymi i z mniej rozłożonymi. Niedługo później wystartował, nie miał w tym jeszcze wprawy jednak udało mu się wzbić w powietrze i pooglądać krajobraz z lotu ptaka. Przyszła kolej na ładowanie, podszedł do tego na ostrożniej, najpierw postarał się zawisnąć w powietrz, następnie poruszał skrzydłami coraz wolniej i wolniej, aż w końcu spadł na ziemię z niewielkiej wysokości jakiegoś metra. -na dziś wystarczy, trzymaj się Argasesis powiedział do smoczego kolegi poczym opuścił wieże

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 12 Styczeń 2022, 18:31:27 »
Rengar na następny dzień ponownie przyszedł do wierzy z zamiarem udania się do biblioteki po kolejną dawke wiedzy. Przeszedł spokojnie przez brame witając się z Narsilem i odrazu udał się do biblioteki, zamierzał poszukać więcej o rytuałach. W bibliotece spotkał jednak kogoś kogo nie spodziewał się spotkać, na przyszłość będzie musiał pytać Narsila kto jest w wieży. -A więc to tak się król zabawia zamiast uczyć swojego ilescha zaśmiał się widząc scenę jak z burdelu, albo raczej z fantazji jakichś pojebow, na biurku przy którym jeszcze wczoraj Rengar spisywał książke dziś wielki czarny dracon zabawiał się z drobną elfką, po tym jak sam widział co teraz miał między nogami wiedział że biedna elfka będzie tydzień chodzić rozkrokiem, po tym jak się dokładniej przyjrzał ta elfka trochę przypominała króla przed przemianą -Moze przyjdę później i nie będę przeszkadzał królowi i jego siostrze ? Zasmial się chociaż w głębi duszy bał się żeby nie było z tego dzieci
« Ostatnia zmiana: 12 Styczeń 2022, 18:57:13 wysłana przez Rengar »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 12 Styczeń 2022, 19:03:26 »
- Rengar? Spytał po prostu go wyczuwając nosem. Nawet się nie speszył. Skończyli a wychodząc elfka klepnęła ilesha w tyłek. - Witaj.

Offline Celia Tacticus

• NPC
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #152 dnia: 12 Styczeń 2022, 19:07:21 »
- Miłej pracy skarby. Dodała wychodząc.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 12 Styczeń 2022, 19:11:51 »
Mimo wszystko Rengar aż się wyprostował, w sumie chciał się obrocic i popatrzyć na tyłek zgrabnej elfki ale jako uczniowi swojego mistrza nie wypadało, rzucił więc tylko -milego dnia lady kurwa już wieczór, ale oki może nikt się nie skapnie -Tak więc co dziś robimy Ashar ? zapytał nieśmiało

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 12 Styczeń 2022, 20:24:23 »
- Nie wiem, w sumie nic nie planowałem.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 12 Styczeń 2022, 20:32:55 »
-W sumie rzucilo mi się w oczy ostatnim razem coś ciekawego i chciałbym cię dopytać i więcej Rengar usiadł przy miejscu kupulacji królewskiego rodzeństwa i chwycił kryształ następnie wskazał tytuł który rzucił mu się w oczy - o to, o co chodzi z tą bestią ?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 12 Styczeń 2022, 20:39:11 »
- A już się bałem że zapytasz czy to moja siostra... Tak. Bestie to projekt Isentora, superżołnierz do walki z demonami. Projekt nieco zaniedbany i przestarzały w obecnych czasach.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 12 Styczeń 2022, 20:44:23 »
-Tak jak powiedziałem wcześniej wiem że to siostra, ale nic mi do tego, bardziej interesuje mnie ta bestia, skoro teraz jest trochę nieaktualne to możemy to razem uaktualnić i rozwinąć ? Chciałbym wziąsc udział w projekcie jak ten

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 12 Styczeń 2022, 20:49:01 »
- Jest jeden tyci problem, potrzebujemy z 5 demonów fizycznych.

Offline Rengar

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 12 Styczeń 2022, 20:52:04 »
-no to nie mało, ale teraz po przemianie może dam rady pomóc ? Ostatnio nawet nauczyłem się pentagramu i rytuału unieruchomienia demona, potrzebuje tylko praktyki, hmm a czy chcesz później w laboratorium posiedzieć i uaktualnić ten projekt ? Wraz ze mną rozmyślał Rengar -no i oczywiscie czy mamy gdzie złapać tyle demonów?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 12 Styczeń 2022, 20:52:04 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18