Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ciekawostki

<< < (12/18) > >>

user no. 11627:
Jest sposób na darmowe zwiększenie ilości many. Idziemy do klasztoru, kupujemy od Goraxa Magiczną Różdżkę i ją zakładamy i dostajemy za free chyba 25 many, potem ją zdejmujemy i znów zakładamy i tak w kółko, a mana się powiększa. Ja ją założyłem 40 razy i miałem 1000 many za darmo na stałe, tak samo jest z Pasem Siły oraz niektórymi pierścieniami i amuletami.

Obok farmy Onara jest cmentarz z kryptą, przeczytajcie co tam napisano na nagrobkach... :) np. Uwe - "Na którym pozimie masz tego paladyna?", Sascha - "Postaci brak psychologicznej motywacji...", Hosh - "Ale gó...o" albo Chose - "I co wy na to, ziomki?" itd. xD

Eregrin:
Ja, dosłownie rpzed chwileczką, odkryłem ejszcze ejdną ciekawostkę:

Jak oddajecie miecz Rodowi, w trakcie rozmowy, naciśnijcie "1" - Meicz sie wyciągnie. Oddajcie mu go. meicz, zostanie wam w rękach. możecie go schować. Zniknie on nam co prawda z ekwipunku, ale jak chcecie, to sobie nim powalczcie :P Wydaje mi sie, że ten bug, zadziała w ten sposób na inne bronie, które "oddajemy" :)

Mc:

--- Cytat: CookiesMonster w 03 Czerwiec 2008, 01:59:27 ---mam pytanie wie ktos moze do czego sluzy przelacznik znajdujacy sie w pokoju w ktorym  pomieszkuja palladyni(gorne miasto) chodzi mi o pomieszczenie w ktorym spia, jest cala masa lozek, do tego jakby domu wchodzimy po schodach w gore, mozna wyroznic dwa pomieszczenia jedno jest zdecydowanie przeznaczone dla odpoczynku dla palladynow do drugiego wchodzimy poprzez wczesniej wspomniana noclegownie palladynow i wlasnie w tym drugim pomieszczeniu obok tak jakby stojaka z ksiazka(zapewne kazdy wie o co chodzi) znajduje sie przelacznik, po wlaczeniu go slysze dosc charakterystyczny dzwiek, mowiacy mi ze cos sie stalo, zmienilo, niestety nie widze zmiany ani w tym gornym pomieszeniu dla palladynow ani nawet w dolnych pokojach tego budynku, dodam tylko ze to nie jest zadem przelacznik potrzebny do odnalezienia 6 krwawych kielichow zeby mi nikt nie pisal ze wystarczy sie rozejrzec i bedzi skrzynia a w niej krwawy puchar:p

--- Koniec cytatu ---

O jej jak przyciśniesz ten przełącznik obok niego stoi szafa obok której na ścianie "wyrasta" zwój nie wime jaki ale wyrasta jak masz NK to on się płyszczeć powinien :P
A jeszcze sąprzełączniki w domu Salandrila Valentina Sędziego i w wieży Xsardasa
Do chyba bug ale nie wiem bo zawsze u mnie tak jest i było dziwne bo u kolegi tak nie było a mianowicie kiedy dostaniemy błogosławieństwo zwierzęta nas przez jakiś czas nie atakują
Niewim czy wy wiecie o tym ale podczas gry zawsze żadko zaglądałem do xsardka tylko wtedy kiedy było trzeba no więc pewnego razu kiedy Lester poszeł już do xsardka zachodząc do niego otrzmujemy pierścień
Gdy zabijamy kogoś kodem "kill" gdy nas nie atakuje można zauważyć że czasami "umarlaki" robi to co za życia np siedzi sobie gostek na ławce nie atakujemy  tylko kill a ten dalej se siedzi na ławce i się drapie np tak samo gdy gotują zamiatają czyszczą bawią się kowadłem czasami stoją itp doś ciekawie wygląda umarlak który na 100% nie żyje a wyrabia broń można ich okraść zawsze potem [o] i [F8] :P

Dementor:

--- Cytuj ---Gdy zabijamy kogoś kodem "kill" gdy nas nie atakuje można zauważyć że czasami "umarlaki" robi to co za życia np siedzi sobie gostek na ławce nie atakujemy  tylko kill a ten dalej se siedzi na ławce i się drapie np tak samo gdy gotują zamiatają czyszczą bawią się kowadłem czasami stoją itp doś ciekawie wygląda umarlak który na 100% nie żyje a wyrabia broń można ich okraść zawsze potem

* i [F8] Język
--- Koniec cytatu ---

To prawda, ale raczej to nie jest przeoczenie PB, tylko ciekawostka(i dlatego jest w tym dziale :P). Postacie, które wykonują czynność stałą aktywna, chyba z pasywną też-robią to dalej, mimo utraty zdrowia-czyli kill'u. Tak samo można dostrzec, gdy zagadamy do paladyna/łowcy/kogoś kto "practice sword", to on, mimo, ze otworzy się okno, bedzie machać mieczem nadal, skończy dopiero, gdy o coś zapytamy, skończymy naszą kwestię, wtedy on przestanie, bo móc odpowiedzieć.

Getar:
Ja raz jak grałem w Noc Kruka z kolegą,to przypadkowo coś nacisnąłem,i mi się wyświetlały jakieś napisy(chyba informujące o położeniu,ale nie jestem pewien).Kolega kombinował,żeby one znikły,naciskał różne klawisze,w końcu podszedł do jakiegoś gościa,coś nacisnął i nagle.....znalazłem się w ciele tego gościa obok którego stałem!A Bezimienny zwyczajnie stał obok nowego mnie.Jak to możliwe,czy to tylko przypadek czy jakiś bug?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej