Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ciekawostki

<< < (11/18) > >>

Airyx:
Jeszcze dwie ciekawostki, które zauważyłem ostatnio:
1) W komnacie, gdzie sypia paladyn Orik (GD) na podłodze znajduje się dziwny cień. Kiedy próbowałem przez niego przejść nie mogłem, tak jakby znajdowała się tam jakaś niewidzialna przeszkoda... dziwne... :-\
2) Po rzece, która płynie pod mostem prowadzącym do górskiej fortecy, można sobie swobodnie chodzić. Aż chce się rzec: ,,Prawie jak Jezus"... ;D

Robben:

--- Cytat: Adanos92 w 16 Luty 2008, 11:29:57 ---
--- Cytat: Dark ---W Khorinis znalazłem kiedyś pergamin o nazwie: wszystkie runy z dodatku. Po otworzeniu go dostałem wszystkie runy z Nocy Kruka np. przywołanie kamiennego strażnika, itd.
--- Koniec cytatu ---

Mógłbys powiedzieć gdzie znalazłeś ten zwój?

--- Koniec cytatu ---

Ja też znalazłem ten zwój - oczywiście po wpisaniu kodu. nie wiem, jak dokładnie brzmiał ten kod (chyba ,,insert rune''), ale rzeczywiście daje on ,,wszystkie runy z dodatku''. Natomiast nie jest on dostępny bez kodu i Dark się poprostu przejęzyczył.

Pawel Najemnik z Farmy:
Ciekawostka którą zapewne każdy zna:
Jak się idzie z Dzielnicy portowej do koszar jest na beczce trochę złota

Dementor:
A tego nikt, no prócz Airyxa nie wie(on wie, czemu :D) Gdy nawiąże się odpowiedni dialog z  bandytą Tomem, który ukrywa się przed Estebim, to zostanie on piratem, jest nawet taka postać o jego wyglądzie, ekwipie i imieniu-czyli, poprostu Tom. Niestety, mnie się to nie udało, ale będę próbował dalej.

Felmad:
W G2NK są takie mini misje. Nie są one pokazane w dzienniku zadań. Oto kilka z nich: (jak ktoś znalazł nowe to niech dopisze {Nazwy mini misji sam wymiśliłem})

1-Trzy tytonie- Na stole alchemicznym można zobie mieszać tytoń jabłkowy z miodem, ciemnym grzybem i bagiennym zielem. Najpierw dajemy Abuinowi (temu co przepowiada przyszłość za kase i mamey expa) miodowy tytoń i będzie chciał żebyś je mu dostarczał. Darowi możemy dać grzybowy tytoń. Ogrodnikowi w mieście (ten za ratuszem jakby ktoś nie wiedział) dajemy ziołowy tytoń. W sumie możemy dostać 200 Exp.

2- Pierścień Valentina- Kiedy pobijemy Valentina to udajemy sie do Regisa. Mówimi mu o   zajściu i ten nam daje pierścień. potem idziemy do coragona i coś gada że zlał Valentina. Dajemy mu pierścień i po sprawie. Otrzymujemy za to 300 Exp.

3- Złoty talerz- W koszarach (tam gdzie odpoczywają strażnicy) w skrytce niedaleko kominka możemy znaleść złoty talerz. Jeżeli odnieśiemy go Marii (żona Onara) do dostaniemy wynagrodzenie. Jeżeli zostajemy najemnikami będziemy dostawać 60 sztuk złota dziennie, a jeśli nie zostajemy to otrzymujemy 50 szt. złota. Za to zadanko dostajemy (chyba) 200 Exp.

4- Posążek dla Eddy- Trzeba odnieść posążek Innosa Eddzie (Tej ktora gotuje nam zupe rybną w dzielnicy portowej) Dostajemy 100 Exp. i Carl uczy nas za darmo siły.

5- Topielce- W GD w 2 rozdziale (w 4 nie da rady tego wypełnić) w jaskini obok wodospadu z zamarznętej rzeki spotyka sie dwóch skazańców ( miejsce to można rozpoznać po dużej ilości topielców i namiotu orków). Jeden z nich o imienu Kervo (chyba tak ma na imie) zleci ich zabicie (topilców). Dostajemy za to prezent i (chyba) 200 Exp.

To wszystko. A i jeszcze coś! Czy ktoś wie po co jest czaszka? (można ją znaleść na plaży piratów)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej