Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Echa przeszłości III - Arsil
Domenik aep Zirgin:
- Trudno zaprzeczyć. Dotarli.
Melkior Tacticus:
Wkurwiony elf wszedł do biura Kompanii, o tej porze pustego. Na recepcji spytał tylko czy jest prezes uprzednio się przedstawiając. Prezes był. Melkior wpadł do jego gabinetu i opowiedział co zaszło w porcie...
Nawaar:
Powrócili do portu, gdzie sytuacja nie była jakaś konfliktowa póki co i każdy zajmował się swoimi sprawami. Najważniejsza była teraz naprawa okrętu i zabraniem się stąd, ale wściekły Melkior oraz przewidywania Domenika, wskazywały na zupełnie inny obrót spraw. Trzeba będzie się mieć na baczności. Nawaar wszedł na jednostkę valfdeńską, by rozpytać co się stało większość była na pokładzie, także i Kazmir, który został w kajucie kapitańskiej słuchając rozmów i pertraktacji, więc był najlepsza osobą do zadania pytania.
- Kazmir co tu się stało? Bo Melkior minął nas jakby chciał zabić każdego, kto tylko na niego spojrzy.
Pewnie czegoś się dowie, ale raczej nie będą to dobre wieści.
Melkior Tacticus:
- Załatwimy to. Odparł prezes na opowieść Melkiora, wypisał jakieś papiery i oddał wezwanemu asystentowi. Ten szybko się ulotnił. - Selim Selim Selim... straszna gnida. Zdechła moralnie. Panie Tacticus, pracuje dla firmy od lat, ale tak bezczelnej korupcji nie widziałem nigdzie. Mój poprzednik chciał nas stąd wycofać, ale przysłano mnie. Wpierw próbowałem się go pozbyć legalnie, niestety... jest blisko sułtana a połowa dworu siedzi w jego kieszeni lub je z ręki. Każda ma próba kończyła się fiaskiem. Nawet haki jakie mam na niego, a dotyczą jego obrzydliwych perwersji, nie dotrą do odpowiednich uszu.
- Powiedz mi tylko gdzie mieszka... Przerwał elf.
- Na wschód od miasta, w nadmorskiej willi, z żoną. Która ma podobne gusta... Sprawdźcie koniecznie piwnice.
- Ochrona?
- Góra dwadzieścia osób.
Kazmir MacBrewmann:
- Nie, on chce zabić tylko Warcisława za bycie Warcisławem. Oraz tego urzędnika Selima za upokorzenie trzech Valfdeńskich urzędników wysokiej rangi. Bez konsekwencji może tylko jedno.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej