Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Echa przeszłości III - Arsil
Kazmir MacBrewmann:
- I tak nie przekonam żadnego z was. Radze szybko decydować bo słysze już mewy i załoge szykującą się na wejście do portu. A tylko przypomne. Obowiązuje nas konstytucja i nasze widzimisię ograniczone przez nią. A ten naczelny świstek papieru nic nie mówi o przekazywaniu jeńców. Dostarcze ci innych piratów. Zrobisz proces stulecia, bo rozpracowuje tych chujów od lat. Taaa
Domenik aep Zirgin:
- No jak co, powiesić. Warcisław to idealista, w dodatku ma jakąś sekciarską religię w której demony i wampiry pokonują modły i czystość serca. Kurwa... on kiedyś w jakiś ruinach ukląkł przed pędzącym nań demonem.
Nawaar:
Mauren po co widział w wiosce turdaszyn mógł ze spokojem, uwierzyć w słowa Domenica, ale miał kilka pytań.
- Nie sądziłem, że takie światłe osoby wierzą w gusła. Do tego poddać się demonowi, który w głowie ma tylko mord to już w ogóle jakieś szaleństwo. W sumie chroni go tylko to, że zna prawo i potrafi sypać paragrafami jak z rękawa, ale cóż zobaczymy na to akurat, nie mamy wpływu niestety.
Pewnie niedługo dotrą do portu, gdzie Nawaar będzie mógł rozejrzeć się po stolicy swego byłego królestwa a niedoszli niewolnicy, poczują wolność niż kajdany orków.
Domenik aep Zirgin:
- Też bym chciał mieć jego "moce" sypania paragrafami, ale jestem tylko prostym krasnoludem. Wiesz, on jest... "wychowankiem" Aragorna. Można by więc sądzić że nasz szacowny nieboszczyk wybił mu gusła z łba. Statek dobił do portu. - Ale jak widać niezbyt.
Nawaar:
Podczas rozmowy zdało się ciemnoskóremu, że zrobiło się głośniej i jakoś mniej bujało. Okręt musiał dobić do portu czyli chwila prawdy musi nastąpić, bo teraz się okaże czy będą nadal pilnować zgrai orków czy może wydadzą ją sułtanowi? Teraz się zapewne dowie tak samo czy na lądzie rzeczywiście będą go ścigać albo czy zobaczy swoje podobizny na ścianach. W każdym razie nuda powinna wkrótce minąć.
- Prawda, ale wydaje mi się, że chyba dopłynęliśmy. Wkrótce zakończy się siedzenie tutaj.
Oznajmił z ulgą w głosie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej