Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Echa przeszłości III - Arsil

<< < (71/109) > >>

Euthnoelfhijnd:
- No właśnie my nie możemy stosować prawa łaski. Stosować je może tylko Jego Królewska Mość. My, jako osądzający piratów, mamy jedynie obowiązek umożliwić im zwrócenie się o to prawo łaski. A to jest możliwe jedynie wówczas, gdy piraci dotrą na Valfden. A zatem, jakoś musimy ich tam dostarczyć - nawet gdybyśmy musieli przerwać wyprawę i wrócić.

Melkior Tacticus:
//Może mnie nie być miesiąc, nie zamykać

- Ale co ty masz z tym prawem łaski? Zresztą postanowiłem że przekazuje ich maurenom. Bo nie mam jak ich trzymać do Valfden. A jak widze to nie dociera.

Kazmir MacBrewmann:
- Jemu chodzi o to że mimo procesu jaki byśmy im wytoczyli, to mogą prosić o łaskę... to są orkowie, nie poproszą. Wiesz Melkior, tu się zgodzę z Warcisławem. Ale jednocześnie wiem że nie możemy ich trzymać tyle czasu. Mamy impas.

Euthnoelfhijnd:
- Proponuję zawrzeć następujący kompromis. Najpierw przeprowadzimy ich proces. Potem zwrócimy się o pomoc prawną do Maurenów, aby zgodzili się przetrzymać ich w swoim więzieniu do czasu, aż zdeklarują się, czy zwracają się do Jego Królewskiej Mości o prawo łaski. Damy im na to 7 dni. Jeżeli oświadczą, że nie będą się zwracać o prawo łaski albo termin 7 dni upłynie bez ich reakcji, to albo sami wykonamy karę albo złożymy ponowny wniosek do Maurenów o pomoc prawną w wykonaniu zasądzonej kary. Co wy na to?

Melkior Tacticus:
- Siedem dni? To zależy od tego ile czasu potrwają naprawy i uzupełnienia po naszej potyczce z piratami. Wstał od stołu, wyszedł na chwilę i wrócił z Samem, kwatermistrzem.
- Potrzebuje trzech dni na naprawy i uzupełnienie zapasów. Oznajmił.
- Czyli dajemy orkom dwa dni, będę potrzebny na procesie? Chcę przez te trzy dni spróbować zdobyć informacje których zdobycie mi udaremniłeś. Ostatnie zdanie powiedział do Sędziego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej