Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Echa przeszłości III - Arsil
Melkior Tacticus:
- Nie, nie czeka. To sprawy klanów. Nie moje Ashog. Jedziemy do Ur Goth, biore to co zostało z Arsila i wychodzę. Nie interesują mnie proroctwa i przepowiednie. Ani kilkusetletnie zatargi klanowe. Mirzak! Wznowić kurs! Na pełnej kurwie, chce jeszcze dziś być w porcie! I przyprowadźcie do mnie Warcisława i Kazmira. Wydał polecenia nerwowym tonem i poszedł do kajuty.
Mirzak aep Rothgar:
- Ta jest! Odczepić okręty i dawać mi tu pełne żagle! Wydał dyspozycje, wpierw sprawdzono obecność załogi potem zabrano sieci abordażowe trapy a potem odwiązano liny. Dopiero wtedy opuszczono żagle i Smok odpłynął wracając na kurs.
Nawaar:
Wszyscy maureni włącznie z Nawaarem przeszli na galeon. Tam otrzymali jedzenie i wodę jak obiecano, ale ciemnoskóry nie wiedział dlaczego powstała taka nagła zmiana planów i nie płynął do Isghar. Mauren miał zapytać elfa dlaczego, ale widząc jego nerwy nie było sensu rozmawiać, bo by się jeszcze rzucił albo odgrażał. Kruk natomiast usiadł pomiędzy swoimi skoro nie był wzywany.
- Spokojnie będzie dobrze. Później pokaże wam kajuty, gdzie wyśpicie się w normalnych warunkach i jakoś zorganizujemy wam powrót do domów chyba, że będziecie woleli zostać na Valfden tam jest, o wiele spokojniej i nikt was nie sprzeda, tylko będziecie wolnymi ludźmi.
Chciał pokazać im świetlaną przyszłość tam niż będąc niepewnym jutra w swoim kraju, gdzie znów mogą zostać sprzedani przez miejscowego watażkę.
Narrator:
- Zostaną wysadzeni w Nar Shartil, kapitan nie będzie trzymał ich tutaj tygodnie. Powiedział Ian, jeden z członków załogi. - Nie mamy czasu na zabawy dobrych Samarytanian. A ja na przykład chciałbym napić się czegoś innego niż pierdolony rum albo woda. Więc nie składaj obietnic za kogoś.
Kazmir MacBrewmann:
Kazmir wszedł do kajuty Melkiora. Nie pukał, drzwi były otwarte niemal na oścież.
- Niech zgadne, chodzi o tych piętnastu orków którzy siedzą na dole w brygu. No ja bym ich ściął, z racji że nie ma ich gdzie powiesić. Ale ty tego nie zrobisz, bo obaj wiemy czemu. Kurwa. Więc co?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej