Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Echa przeszłości III - Arsil

<< < (36/109) > >>

Kazmir MacBrewmann:
- Izba Lordów ma równie duży wpływ na państwo, tylko tego nie wykorzystuje. Powiedziałbym że możemy więcej niż szlachta. Upił łyk piwa aż poleciało mu po brodzie. - Od nas zależy bardzo, bardzo wiele. Tylko no... Izba ostatnio zmarniała.

Nawaar:
- Co z tego, że mamy możliwości jak nikt nas w nic nie angażuje? Tak naprawdę to rada królewska trzyma władze, ale mi to pasuje nie jestem typem rewolucjonisty, by wprowadzać jakieś porządki.
Nie chciał tutaj wyjść na jakiegoś buntownika, bo zaraz zostałby powieszony za podżeganie do buntu.
- Wiesz jak chodzi o sprawy kadrowe to można, a nawet trzeba ogłosić nabór, bo tak to nic nie zostanie zrobione.
Kazmir wiedział to równie dobrze, co Nawaar. Potrzeba nowych osób do izby.

Kazmir MacBrewmann:
- Rada to władza wykonawcza, to nie od nich zależy wysokość ceł na przykład. Wybory uzupełniające? Teraz nie warto. Dokończył piwo. - Jak wrócimy z tej wycieczki, biore statek i wracam do Derim na Ignis Terra. Dobre miejsce na interes. Jak sam mówiłeś, uczciwie nikt się nie dorobił. A czuje że Melkior nie prędko załatwi kontrakt Bękartom. Bo potrzebuje ich do cholernej polityki. Położył na stole dziesięć grzywien. - Zmiękł odkąd zajął się Vrih, Torreno i tym całym politycznym gównem.

Domenik aep Zirgin:
Domenik dawno opuścił pałac wałęsając się po mieście, trafił na karczmę w której bawili mauren i drugi krasnolud. Gdy do nich podchodził usłyszał koniec wypowiedzi Kazmira.
- To może przy okazji odzyskamy i moje pieniądze? Co tu tak siedzicie jak na stypie?

Euthnoelfhijnd:
- Proszę, oto treść projektu." - Warcisław wręczył Mielkiorowi pergamin z zapisanym tekstem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej