Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Obóz bandytów
Sado:
A ja kiedyś spotkałem się z takim opisem, że gdy wykonujesz zadanie dla Jednego z Ballów i zdobywasz ziło dla Ciphera (chyba) to później ktoś ci zleca jakieś zadanie właśnie związane z tym obozem bandytów. Ciekawe, nie wiedziałem, że ci nastraszeni alchemicy tam uciekają. Może to być także jakiś niedorobiony element, tak jak np. fajka, którą można znaleść na drodze do obozu bractwa, czy rtęć, który ma jakiś koleś w NO. Wiele jest takich rzeczy, możliwe że i to także jest tym
_Snopek_:
We wszystkich częściach gry możemy natknąć się na tego typu obozy więc dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. Możliwe że z bandytami mógł wiązać się jakieś zadanie do wykonania skoro ich przywódca ma imię ale skoro w całej grze jest tylko o nich jedna wzmianka to można twierdzić że twórcy wycięli ten wątek. Moim zdaniem z samymi bandytami mogłoby się łączyć parę fajnych zadań do wykonania które mogłyby urozmaicić nieco rozgrywkę lecz ich funkcję przejęli niejako szkodnicy z Nowego Obozu których też śmiało można nazwać zbirami lub wręcz bandytami.
Zuben:
Przecież jest to Kolonia Górnicza gdzie wrzucano skazańców czyli inaczej bandytów.
Kiedyś się zastanawiałem i doszyłem do wniosku że twórcy gry mogli nie dokończyć tego wątku ale to tylko przypuszczenie.
Arkhan:
_Snopek_ zakłada bardzo możliwą teorię, że wątek z bandytami mógłby zostać wycięty. I ja to popieram. Przykładem podobnego wycięcia jest grupa muzyczna ze Starego Obozu In Extermo która dawała koncerty w Gothic I właśnie w SO na poddaszu obok wejścia do wewnętrznego pierścienia ;].
Gothic 1 przeszedłem wiele razy, jednak wcześniej nie przykułem uwagi, gdzie ci alchemicy po zapowiedzi przyjścia Strażników ÂŚwiątynnych się udali. Uważam, że ten wątek został nie dokończony przez PB, a żeby pójść na łatwiznę, to twórcy jeden, jedyny raz posłużyli się tą grupką, bowiem kiedy zostawaliśmy szkodnikami, dostawaliśmy łup z konwoju z SO i właśnie to była sprawka tejże grupki z małą pomocą najemników na czele z Gornem.
A wielka szkoda, że taki pomysł został zmarnowany, bowiem mogło wyjść z tego całkiem ciekawa koncepcja, a może to kolejne pole do działania dla twórców modów?
Osobiście nie wierzę w żadne takie "bajki" związane z kupnem całego eqwipunku Sharkiego, bądź z
--- Cytuj ---że gdy wykonujesz zadanie dla Jednego z Ballów i zdobywasz ziło dla Ciphera (chyba) to później ktoś ci zleca jakieś zadanie właśnie związane z tym obozem bandytów.
--- Koniec cytatu ---
Gdyby tak rzeczywiście było, już dawno temu by o tym fani trąbili na forach.
Pozdrawiam.
Cadar:
to pewnie jakiś obóz wyrzutków znależli ustronne miejsce albo PB pochłonięta qstami głównymi zapomniało o małym oboziku bandytów
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej