Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Kradziona broń to dobra broń.
Reed:
Mężczyzna spojrzał na ciebie surowym wzrokiem i zlustrował sylwetkę. Uśmiechnął się nikle pod chustą którą miał na twarzy i kiwnął głową na znak potwierdzenia pytania od ciebie.
- Czegoś potrzeba? - zapytał odkładając teczkę na jeden z regałów.
Hagmar:
- Ja w sprawie szczegółów przemtu broni z Atusel. Kto, gdzie, ile płaci.
Reed:
- Creizrog ze Strzaskanej Dłoni - odpowiedział ci Ahmid. - Jest naczelnym opiekunem Kreciej Nory w Atusel. Jest to swoista odnoga kanałów mieszcząca się tuż w pobliżu ujścia ścieków w dzielnicy portowej tego miasta. Najbliżej do kreciej nory, mają osoby, które wejdą do kanałów włazem umiejscowionym obok tylnego wejścia do Gospody "U Tomiego". Niemniej jednak można tam trafić oczywiście innymi częściami kanałów, lecz jest to trudniejsze i bardziej czasochłonne. Krecia nora jest swoistym miejscem przeładunkowym. Magazynem skradzionych towarów, przed ich podziałem, czy też możliwością sprzedania, jak wiemy niektóre towary trzeba pierw "wyprać" by móc legalnie nimi operować. Zarządzają tym miejscem bandyci z grupy Strzaskana Dłoń - rzekł przypominając sobie co ważniejsze fakty. - To jedni z członków Szarej Strefy, nasi wspólnicy w interesach i zgłosili się z prośbą o pomoc. Liczę więc, że zadanie zostanie wykonane porządnie.
Zrobił krótką przerwę by zaciągnąć się fajką.
- Creizrog wyjaśni ci więcej. Wiadomo mi jednak, że przemyt masz wykonać bez jakichkolwiek świadków, a ci, którzy cię spotkają mają leżeć martwi. Taki wymóg. Broń ma trafić do jakiegoś zbira z Leamis. Co do ceny... To sobie musisz sam ustalić ze zleceniodawcą. Choć słyszałem, że płacą dobrze za usługi.
Hagmar:
- Takie buty, bez świadków... dobre sobie. Powiedz mi, złapie z Gniazda transport do Ombros? Nie uśmiecha mi się jechać do Atusel. I czemu nie ma tu stajni...
Reed:
- Do Atusel i tak musisz się wybrać. A do Ombros nie masz daleko, raptem zejść ścieżką z gniazda i jesteś w mieście. Możesz pójść z buta.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej