Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
To robota dla anioła!
Narrator:
A tak sobie 15 nie żyjemy bo w sumie czemu nie? Odpowiedział sarkastycznie. - Prowadziłem badania, szukałem amuletu zwanego Okiem Xardesa. Artefakt ponoć ożywia trupy jsk się go odpowiednio użyje. Zabawka dla nekromantów. To on jest źródłem tutejszych problemów. Miałem go odnaleźć, myślałem że jest nie aktywny a tutejsze kłopoty z nieumarłymi to zabezpieczenie portalu... Nie zdążyłem go odnaleźć.
Marduk Draven:
- Jestem tu, aby zaradzić coś na ten problem - odpowiedział duchowi uczonego. - Masz może jakieś wskazówki dla mnie, abym mógł go odnaleźć? - zapytał. - No i co również jest ważne, co trzyma wasze duchy w tym miejscu? Trzeba coś zrobić, aby was uwolnić, jeżeli jesteście tu rzecz jasna spętani?
Narrator:
Oko nas tu trzyma. Musisz zejść pod portal. Ale gdzie jest przejście w sali teleportu nie wiem.
Marduk Draven:
- Zobaczę, co da się zrobić - odpowiedział anioł. Wyszedł z pomieszczenia, zerknął raz jeszcze na duchy, po czym opuścił maskę swego hełmu i ruszył. Cofnął się sali, w której walczył ze szkieletami, w tym z draconem.. Gdy tam już dotarł rozejrzał się. Jedną drogą już poszedł. Pozostały dwie, no plus ten długi tunel, z którego wrócił. Chwila namysłu i anioł obrał drogę na prawo. Nie znoszę tuneli. Wędrowanie po nich jest dla bękartów.
Narrator:
Chyba Rasher cię usłyszał, bo gdy tylko wszedłeś do identycznej komory grobowej... zastałeś 4 widma. Poczułeś jak ulatuje z ciebie moc magiczna.
4x https://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Widmo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej