Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Wkurwiony mag
Torstein Lothbrok:
Torsteina "otoczyła" trójka potencjalnych przeciwników. Dracon zmierzył ich gadzimi oczami. Nie sięgał po broń. Jeszcze nie. Zasyczał nieprzyjemnie, gdy nazwano go mutantem.
– Co można chcieć w karczmie? – zapytał retorycznie. – Oczywiście, że się napić chcę. Nie wiem, co wam do tego, czy mojego wyglądu, ale dobrze wam radzę. Dracona się nie denerwuje, ani nie atakuje.
Narrator:
Trzy bełty wystrzelone przez Egberta przeszyły tors inkwizytora. Runął na ziemię nie wydawszy z siebie żadnego dźwięku.
Isentor:
Isentor zwrócił się do stojącego przed nim inkwizytora - - Uosh! - Mam prezent dla Twoich kolegów, proszę. Złożył dłonie i wyszeptał - - Anash! Spod jego palców dostrzec można było płynną lawę, która zastygła formując owalny kamień. - Daj im to. Wręczył inkwizytorowi kamień, ten odebrał prezent i pośpiesznie podbiegł z nim do kolegów siedzących przy stole. - Mam coś dla Was - powiedział. Kiedy wyciągnął dłoń z granatem magmy przed siebie ten eksplodował rozrywając posłańca i jego czterech kolegów na kawałki. Spalone części ciał inkwizytorów zasypały podłogę w karczmie. Inkwizytor stojący przy Isentorze sięgnął po miecz. Mag w tym samym czasie dobył kostura. Uderzył inkwizytora kryształem atakując z dołu, w podbródek. Zdezorientowany przeciwnik cofnął się o krok. Mag szybkim ruchem obu dłoni przekręcił zwinnie kosturem odwracając w stronę przeciwnika jego zakończony szpicem koniec. Jedno celne pchnięcie w serce wystarczyło, by zakończyć życie inkwizytora. Isentor wyciągnął przed siebie dłoń. Z kości leżących na podłodze stworzył trzy szkielety. - Zabić. Słudzy ruszyli na inkwizytorów zasiadających przy stołach.
//dostępne inkantacje: 6 +1 magia śmierci
- 1, -1, -3
Walka bronią obuchową - kostur III [100%]
-1
Narrator:
Staty: https://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Inkwizytor_-_%C5%82owca
Trzej łowcy stojący przy Torsteinie sięgnęli po miecze. Wtem ich towarzysze wylecieli w powietrze. Przez ułamek sekundy stali zmrożeni.
Od stołów wstali z pozostałych inkwizytorów. Ci w pobliżu sięgali po broń białą. Ci zasiadający w oddali od maga i czarnego dragona sięgnęli po kusze.
//inkwizytor - łowca x12
Melkior Tacticus:
To co zrobił Isentor było bardzo efektowne i efektywne. Sięgnął po Narsila i tarczę choć ta ostatnia nie była aż tak potrzebna. Jego pancerz zatrzyma bełty inkwizytorów. Elf pchnął mieczem zamroczonego psubrata przy draconie między żebra na tyle głęboko by zabić. Gdy ten padł na podłogę, pozostali oprzytomnieli. Melkior sparował i odbił tarczą jego atak po czym pchnął Narsilem w odsłonięty brzuch. Kolejny padł. Trzeci zaś chwilę później dostał końcem miecza po gardle gdy nieudolnie sparował cios elfa, jucha bryznęła po okolicy. Komandor obrócił się do reszty i osłonił tarczą.
////inkwizytor - łowca x9
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej