Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Gdybym miał wehikuł czasu to(...)
Kozłow:
Kilka miejsc w które chciałbym się przenieść:
- Bitwa pod Kurskiem, rok 1943 - zobaczyć na żywo największą bitwę pancerną w dziejach. Oczywiście nie jako jakiś żołnierz, tylko z góry :D
- Rewolucja Październikowa - listopad 1917 roku - wiadomo z jakich przyczyn chciałbym zobaczyć ten czas. Posłuchać na żywo przemówień W.Lenina Ahh...
- Treblinka rok 1942 - mimo wszystko chciałbym zobaczyć na własne oczy szoah. Chciałbym żeby moją duszą to wstrząsnęło.
- Jerozolima rok 1099 - Wtedy to zdobyły te miasto wojska krucjaty zwołanej przez Papieża Urbana II. Krzyżowcy zawsze wzbudzali moją fascynację.
- Jerozolima rok 33 - ukrzyżowanie Chrystusa. Na własne oczy chciałbym mieć możliwość zobaczenia naszego Zbawienia
- Powstanie Chmielnickiego na Ukrainie rok 1648 - zawsze fascynowało mnie te powstanie i ogólnie kozacki lud.
Niestety nie ma takiego czegoś jak maszyna do przenoszenia w czasie i nasze marzenia spełzają na niczym. Jakaś tam teoria Einsteina dowodzi, że nie można sie poruszać w czasie. Ale marzenia trwają w głowach innych, chociaż człowiek odchodzi. Może kiedyś przełamiemy teorię Einsteina i cofniemy się w czasie :]
..::Chester::..:
Dosyć ciekawy temat. Gdybym Ja miał taką maszynę cofnął bym się w czasy dzieciństwa Hitlera i spróbowałbym naprowadzić go "na właściwy trop". I może to by zapobiegło 2 wojnie światowej... A następnie wziął bym się za swoje sprawy i cofał czas do chwil moich największych wtop i błedów których postarał bym się znowu nie popełnić.
Dark:
Ja prześledził bym wszystkie krucjaty, oraz podjął z chęcią w nich walkę. Obejżał bym Drugą Wojnę ÂŚwiatową na wszystkie możliwe sposoby z oczów Hilerowców, Rosjan oraz Polaków i Aliantów. A najbardziej chciałbym zjawić się z Stg44 i Panterą lub Tygrysem na pierwszej wojnie światowej, sam jeden bym wygrał
Kurgan:
Ja przeniósłbym się do początków świata, żeby zobaczyć jak powstała ziemia i życie na ziemi. No i przenosiłbym się do różnych epok żeby zmienić przeszłość ^^ Na przykład nie dopuścić do pierwszego rozbioru polski.
Onar:
Gdybym miał wehikuł czasu to przeniósłbym sie do czasów gothica i zobaczył jak to naprawde wygląda, zobaczyłbym jak wyglądaj królowie na zywo przeniósłbym sie w przyszłość i zobaczył jakie bedą samochody, domy, słodycze (pewnie wymyślą jakieś gumy co nie tracą smaku :P), jakie są kompy, gry konsole i telefony, jaka bedzie szybkość neta i wiele wiele więcej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej