Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Na drodze ku zrozumieniu - Quinn

<< < (6/7) > >>

Kenshin:
- W takim razie, nie zatrzymuję ciebie więcej. Wracaj do miasta tam już wszystko zapewne wiedzą. My jeszcze chwilę posiedzimy i znowu ruszymy na szlak. Bywaj dziecię. Pożegnał się z tobą serdecznie jak ojciec syna lub mistrz ucznia. Droga powrotna czekał na ciebie.

Quinn:
- Bywaj, druidzie. Raz jeszcze dziękuję za pomoc - powiedział Quinn i ruszył tam skąd przyszedł. Minął zwłoki zabitego przez siebie kłusownika, po czym szedł dalej, wchodząc pomiędzy drzewa. Suche, żółte liście przyjemnie chrzęściły pod jego stopami gdy elf szedł lasem z powrotem do Efehidonu. Wyprawa okazała się owocna. Choć wciąż lekko ciążyła mu śmierć człowieka to pogodził się z tym ze była nieunikniona. Czasem w służbie natury trzeba robić rzeczy które są po prostu konieczne. Z takimi myślami wracał do stolicy, do punktu rekrutacyjnego Konkordatu.

Kenshin:
Już było ciemno, gdy dotarłeś do miasta. Drogę do punktu rekrutacyjnego znałeś i po chwili znalazłeś się koło namiotu.

Quinn:
Quinn zaraz po przybyciu na rynek odnalazł mimo mroku druida, z którym rozmawiał poprzednio i podszedł do niego, kłaniając się na przywitanie.
- Witaj - powiedział - Zgodnie z twoją radą udałem się do puszczy. Napotkałem tam dwóch kłusowników, którzy chcieli porwać młode niedźwiedzicy. Jednego byłem zmuszony zabić, drugiego zaś puściłem wolno. Napotkałem tam innego druida, który mi pomógł, mimo że nie miałem złych zamiarów niedźwiedzica zaatakowała mnie. Druid ją powstrzymał, ja zaś zwróciłem niedźwiedziej matce jej młode. Potem porozmawiałem chwilę z druidem, no i jestem tutaj - zakończył swoją opowieść elf.

Kenshin:
Druid oczywiście wszystko wiedział wcześniej. Dobrze się jednak stało, że elf opisał całe wydarzenia, ale teraz nastało najważniejsze pytanie.
- Cieszę się, że Ci się udało. Teraz jednak stoisz przed wyborem czy chcesz dalej służyć istotą lasu swym łukiem? Czy może wolisz odejść i szukać sobie innego celu w swym życiu? Spojrzał pytająco w oczy długouchego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej