Autor Wątek: Na rozprostowanie kości  (Przeczytany 63852 razy)

Description:

Offline Torstein Lothbrok

• Bękarty Rashera
  • Reputacja: 1318
  • By przerazić śmierć, wystarczy się doń uśmiechnąć.
    • Karta postaci

Odp: Na rozprostowanie kości
« Odpowiedź #680 dnia: 11 Marzec 2019, 20:39:49 »
– Pytam, kurwa, jak się na tawerna nazywała – warknął wiking. Brzmiało to jak wkurwiony niedźwiedź. Mało ludzi lubiło wkurwione miśki.– Rekonesans chcę, kurwa, zrobić. Rozumiesz ty, kurwa, mnie? – dodał. – Kurwa... – westchnął. Napił się miodu. Machnął dłonią na Melkiora. – A, przepraszam, drogie panie za język.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #681 dnia: 11 Marzec 2019, 21:00:46 »
Nawaar były książę może i żył teraz na równi z plebsem i czasami mógł, nie rozumieć ich zwyczajów, ale drzeć mordę na cały budynek, bo jest się pierdolniętym? Bękarty to zbiór rzeczywiście różnych indywiduów. Normalnie co drugi to gorszy. Spojrzał na ich komandora z politowaniem, bo dziwił się jak można z nimi wytrzymać i jeszcze ich nie zabić. - Najpierw waść zawrzyj ryj, bo tu nie obora po drugie zachowujesz się jak świnia w chlewie, co maciora- miał na myśli jego matkę rzecz jasna - nie wychowała z takim podejściem to zginiemy od razu w tej kopalni. W sumie waść idź tam sam ja nie będę ryzykował idąc z furiatem. Karczma nazywała się "Pod lisem". Zakończył dysputę z głąbem, bo czuł, że i tak nie zrozumiem przekazu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #681 dnia: 11 Marzec 2019, 21:00:46 »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #682 dnia: 11 Marzec 2019, 21:06:21 »
- Morda Torst! Warknął. - Mówisz do dowódcy. A tak w ogóle, to ja mam syna, i nie będę się narażał w tak durny sposób. więc sobie daruj

• Bękarty Rashera
    • Karta postaci

« Odpowiedź #683 dnia: 11 Marzec 2019, 21:10:07 »
– Moja matka przynajmniej nie srała dziewięć miesięcy na jakiś piach, na kły Fenrisa – odrzekł Nawaarowi. A potem łypnął na Tacticusa.– Z całym szacunkiem, ale masz nade mną władzę komandorze, tak długo jak mam cierpliwość i dobrze płacisz – odrzekł.– A mówić per "morda" to za przeproszeniem możecie do Kazmirów, Mirzaków i innych ochlejmord. Kurwa. No. Mnie gówno obchodzi syn jakiś, z resztą. Obowiązkiem mężczyzny jest być dzielnym i gotowym na śmierć w każdej chwili. TAK MI DOPOMÓŻ ODYN.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #684 dnia: 11 Marzec 2019, 21:30:12 »
No pojebany jakiś. Rzucił w sobie w myślał i już wiedział, że typ dla niego jest niemal martwy! Nie warto było rozmawiać jeno ignorować. Ciemnoskóry czekał na decyzję marszałka, co dalej będą robić. Plan był jasny, ale bał się ryzykować iść z czubkiem to już wolał samemu się tam, udać i zrobić rozeznanie. Innego wyjścia nie było i miał nadzieję, że Marduke również do dostrzeże, bo dzieją się znowu chore rzeczy a jeszcze chwilę temu było tak spokojnie. Teraz znowu zapanował burdel jak kilka godzin temu z jedną różnicą, że w danej chwili robi go nieokrzesaniec z jakiegoś zadupia.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #685 dnia: 11 Marzec 2019, 21:31:52 »
Antarii miała już dość kłótni Bękartów. W końcu uniosła prawą dłoń, gdzie skumulowała się energia magiczna. -Aresh!- rzuciła na Torsteina zaklęcie, by ten nie mógł się odzywać. Przynajmniej jakiś czas. Melkiora oszczędziła z racji wspólnych przeżyć na wojnie.

// knebel

• Bękarty Rashera
    • Karta postaci

« Odpowiedź #686 dnia: 11 Marzec 2019, 21:35:34 »
No a wiking pokazał anielicy wała. I Melkiorowi też. I Nawaarowi również. A potem zajął się jedzeniem.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Reputacja: 4731
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #687 dnia: 11 Marzec 2019, 21:37:03 »
– Dziękuję, Evening – westchnął święty mściciel, słuchając i obserwując dysputę.– Ja to bym Torsteinowi odradzał iść. Przynajmniej dla bezpieczeństwa Nawaara. Nikt inny nie chce iść?

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #688 dnia: 11 Marzec 2019, 21:38:59 »
Armin westchnęła.
- O, Rasherze. Chwała, że ktoś to w końcu zrobił. - powiedziała spoglądając na anielicę. - Ja do kopalni się chyba nie nadaję... -

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

« Odpowiedź #689 dnia: 11 Marzec 2019, 21:45:12 »
Sprzeczki Samir nie komentował, nie było zresztą sensu. Ot, panowie się pożarli i jeden poszedł do kąta. Takie rzeczy się dzieją.
- Mogę iść - powiedział lekko chrapliwym głosem.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #690 dnia: 11 Marzec 2019, 21:48:39 »
- Dziękuję Eve, nawet nie wiesz jak bardzo. Zrobił błąd zostawiając Bastardo tej kupie łajna ścierwojada Kazmirowi i Yarpenowi. Nikt z Bękartów nie odezwał się, nie byli AŻ takimi dzikusami jak Torstein. - Zapomnij o premii Lothbrok. Powinien go zdzielić w pysk.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #691 dnia: 11 Marzec 2019, 21:57:04 »
W końcu zapanowała cisza. Marduke nie był taki głupi jak wiking przed chwilą, a i Samir się zgodził. We dwóch będą musieli sobie poradzić i dobrze. Narwane jednostki niech siedzą cicho i nie pakują w sprawy, które mogą ich przerosnąć. Teraz trzeba było ustalić konkrety. - Trzeba będzie zostawić tutaj broń w innym wypadku będziemy podejrzani, żeby nas zabrali ze sobą, ale jakie będą dalsze kroki jak dostaniemy się do kopalni, co mamy robić? O, ile wróg pozwoli na cokolwiek. Szczegóły muszą być ustalone, lecz zawsze znajdzie się sytuacja, gdzie improwizacja będzie wskazana.

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

« Odpowiedź #692 dnia: 11 Marzec 2019, 22:03:52 »
- Bez broni się nie ruszam - mauren pokręcił głową - Nie ma opcji.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #693 dnia: 11 Marzec 2019, 22:07:29 »
- Takie akcje zawsze się pier... idą nie tak. Wy stamtąd nie wyjdziecie sami, ot tak. Ja bym darował sobie infiltracje i po zlokalizowaniu zaatakował. Bez broni to śmierć, durna śmierć. Ale to decyzja Marduka.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #694 dnia: 11 Marzec 2019, 22:08:29 »
– Zostaw sobie noże, tylko ukryj je. Resztę wezmę do swoich juk i oddam Ci, gdy się tam dostaniemy – odrzekł Samirowi.– A decyzja i tak należy do was. Nie mam nad wami władzy.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #695 dnia: 11 Marzec 2019, 22:32:56 »
Eve przypomniała sobie o czymś. Jedną buteleczkę mikstury miała przy pasie. -Więc ja mogę się zbierać do odlotu. Mam trochę mikstury niewidzialności. Wypiję ją w powietrzu, potem obniżę lot i przyjrzę się kopalni- powiedziała dość niepewnie. W Bractwie przyzwyczajona była do słuchania rozkazów lub ich wydawania. Pytająco spojrzała na Dragosaniego. Po prostu szukała potwierdzenia własnych słów.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #696 dnia: 11 Marzec 2019, 22:51:27 »
– Spokojnie, Evening – odpowiedział anielicy święty mściciel.– Wszystkim zajmiemy się jutro. Dziś wszyscy zasłużyliście na odpoczynek – dodał.– Wynajmijcie pokoje w porządnej gospodzie. Całkiem niedaleko stąd jest "W słońcu". Ceny są dobre, a i standardy wysokie – wyjaśnił i wstał.– Zaprowadzę was.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #697 dnia: 11 Marzec 2019, 23:02:54 »
Dragosani w milczeniu obserwował zdegustowany, na zachowanie Torsteina. Szczęśliwie Evening miała na tyle rozwagi, aby uspokoić tę sytuację.
- Dobra robota - mruknął do anielicy. Potem zwrócił się do pozostałych. - Mógłbym spróbować wślizgnąć się tam jako nietoperz. Tak mógłbym dostać się tam z bronią... łatwe to pewnie nie będzie, ale skoro sytuacja może tego wymagać - zaproponował. Potem zbliżył się do Evening i powiedział do niej cicho.
- Dziękuję ci za inicjatywę. Tylko jak będziesz tam w górze, na przeszpiegach... Uważaj na siebie. Mam złe przeczucia.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #698 dnia: 12 Marzec 2019, 08:49:14 »
Wstał z miejsca, ale nim udali się na wypoczynek padły jeszcze propozycję, które należało wziąć pod uwagę. - Decydujmy zatem jaki wariant wybieramy. Chyba, że wszystkie trzy. Mianowicie zwiad z lotu, udanie się tam do kopalni dobrowolnie z przeciwnikami czy zwiad wampirzy? Wybierzmy coś póki mamy jeszcze czas. Punkt widzenia maurena nie był głupi, przyda się ustalić jeszcze jakiś konkret nim udają się na spoczynek.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #699 dnia: 12 Marzec 2019, 09:17:30 »
- Moim zdaniem, zwiad Evening oraz Nawaara i Samira - odpowiedział. Popatrzył na Dragosaniego. - Z całym szacunkiem, nie wątpię w Ciebie, panie - wyjaśnił. - Wręcz przeciwnie. Nie chcę po prostu narażać króla. Przysięgałem, że będę Cię chronić gdy teraz nie ma tu Galahada. Jeśli będziesz chciał lecieć, to będę musiał iść z Tobą. A zwiad z dwudziestoma kilo stali raczej dobrym pomysłem nie jest.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #699 dnia: 12 Marzec 2019, 09:17:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything