Autor Wątek: Na rozprostowanie kości  (Przeczytany 63923 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zaidaan

• Magnat
  • Reputacja: 1668
    • Karta postaci

Odp: Na rozprostowanie kości
« Odpowiedź #660 dnia: 11 Marzec 2019, 17:00:00 »
Szczerze, Emerick spodziewał się że wraz z Kazikiem wrócą jako ostatni i narada będzie już dawno w toku, a jednak było inaczej. Zanim wszyscy zdążyli się zebrać, przeczytać książki to Ex-Hetman zdążył się już nażreć ponad umiar, nie mówiąc już o winie. O dziwo nie wykazywał symptony trzeźwości i nie był aż tak schlany jak przybyła czarnoskrzydła anielica. Coś mu się zdawało, że nie tylko czytali w tej bibliotece. No, ale w końcu Mardukej zapytał o informację, a wypadałoby odpowiedzieć. Odstawił kielich na stół i przeżuł resztki jedzenia w ustach.
- Oczywiście staraliśmy się ze wszystkich sił, wykorzystując do tego nasze uroki osobiste i inne, ale jeśli chodzi o mnie, to za wiele się nie dowiedzieliśmy, ale przynajmniej mamy kolejny trop. Podobno gdzieś na północ od miasta możemy znaleźć naszego werbownika do pracy. Ostatnio kapitan straży żalił się, że kilku jego chłopaków wywęszyło łatwy zarobek, ale z powrotem już nie wrócili.
Gdy skończył swój wywód chwycił za wino i siorbnął solidnie, bo aż mu zaschło w gardle.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #661 dnia: 11 Marzec 2019, 17:36:24 »
- No a ja w wyniku dogłębnego i intensywnego śledztwa - aż mnie kręgosłup boli - dowiedziałem się to samo co Emerick. Na północ od miasta znikają całe patrole straży.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #661 dnia: 11 Marzec 2019, 17:36:24 »

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

« Odpowiedź #662 dnia: 11 Marzec 2019, 18:03:18 »
- Ja zaś wyszedłem na zwiad i zaatakował mnie wampir - powiedział milczący do tej pory Samir - Skoczył znikąd, z dachu i próbował mnie zagryźć. Zarąbałem paskudę oczywiście, ale na nic więcej czasu już mi nie starczyło. Możecie popatrzeć, jest naprawdę piękna - mauren uśmiechnął się i wyciągnął z torby łeb martwca, groteskowo wyszczerzony, kły wystawały z parszywej gęby jak noże.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #663 dnia: 11 Marzec 2019, 18:09:31 »
- Kurfa nie pfy jedzeniu no... Powiedział z pełną gębą.

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

« Odpowiedź #664 dnia: 11 Marzec 2019, 18:09:59 »
Samir z uśmiechem skierował głowę w stronę Melkiora i nawet palcem poszerzył uśmiech potwora, by był ładniejszy.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #665 dnia: 11 Marzec 2019, 18:17:45 »
- Czyli wasze informacje wzajemnie się potwierdzają - skomentował wampir. - Coś naprawdę dzieje się na północ od miasta. Wypadałoby to sprawdzić. - Potem zaś Samir wydobył swoje trofeum. Dragosani zbliżył się, aby lepiej przyjrzeć się odciętej głowie.
- Martwiec - zidentyfikował. - Paskudne stworzenia. To zapewne był samotniczka, polująca w mieście. Dobrze się stało, że ją zabiłeś. Nie sądzę jednak, aby miała związek z naszą sprawą. Ale cięcie niezłe. Czyste.  - pochwalił, patrząc na szyję.  krwiopijcy.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Reputacja: 4731
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #666 dnia: 11 Marzec 2019, 18:19:09 »
Marduk zaśmiał się solidnie.
- Wywal to do jakiegoś śmietnika na zewnątrz - powiedział Marduk. - Odpalę Ci jakiś bonus, gdy już skończymy - dodał. - Głodny jestem przez to... -mruknął i nałożył sobie królika z warzywami.- Coś jeszcze, bekarty? Nawaar?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #667 dnia: 11 Marzec 2019, 18:22:34 »
Mauren objadł się wystarczającą, mógł należycie odsapnąć i dać innym, napełnić brzuchy. Wszyscy doczekali się ekipy z biblioteki, ale nie sądził, że niektóre osoby przyjdą w takim stanie! Śmiało można było stwierdzić, że też musieli zahaczyć o jakąś karczmę, sądząc po anielicy z czarnymi skrzydłami. Nawaar spojrzał na jej przełożonego z dziwnym wyrazem twarzy, ale nie chciał jeszcze nic mówić to, rzekł sobie w myślach. Hipokryci po obu stronach. Hipokryci normalnie. Ciemnoskóry jednak będzie potrzebował, obu stron w swojej przyszłej misji. Dlatego wolał się nie udzielać w tę wojenkę i będąc okrakiem jak to na płocie, wybrać ewentualnie korzystniejszą możliwość dla niego. Nie podobało mu się, że nie może na razie powiedzieć co myśli, o tym wszystkim, ale cóż na moment musiał się wstrzymać. Dobrze, że jego rozważania, przerwał Samir, ukazując swoją iście diabelską zdobycz. - Piękna sztuka. Określił na szybko. Emocje już powinny opaść a on sam mógł przejść do głównego wątku, więc wstał od stołu i zaczął się przyglądać zebranym, ale nie mógł zrozumieć jak mało dowiedzieli się Bękarty, że omal nie parsknął śmiechem. 
- Po pierwsze primo kuszą mieszkańców łatwym zarobkiem w kopalni złota na owej północy, po drugie primo przyrodzą tutaj regularnie co dwa tygodnie, po trzecie primo będą jutro wieczorem w karczmie, po czwarte primo ubrani są w kaptury a jeden chodzi, o lasce. Moim zdaniem rozmówca nie widział kostura na oczy zatem twierdzę, że muszą mieć towarzystwo maga. Ciemnoskóry odkaszlnął sobie, bo już miał kończyć. - Zatem twierdzę, że należy zrobić zasadzkę i pojmać wroga. Zakończył siadając na swoim siedzeniu, nalewając sobie trochę wina do kieliszka. Ciekaw był miny jakie powstaną, gdy dotrze do nich ile się dowiedział.

Offline Egbert

• Obywatel
  • Reputacja: 278
    • Karta postaci

« Odpowiedź #668 dnia: 11 Marzec 2019, 18:28:27 »
-Ja z kolei zauważyłem, że w Zartykanie można znaleźć sporo zamtuzów i karczm. Ich ilość zaskakuje, bo miasto jest stosunkowo niewielkie. Obawiam się, że wkradł się tutaj Książę Rozpusty z ostatniego poziomu Otchłani.
Opowiedział Egbert. Twarz mu nawet nie drgnęła. Czyli jednak wielkolud posiadał jakieś poczucie humoru. Szczątkowe co prawda, ale zawsze było to coś. A może tak się wyrobił w tej doborowej kompanii?

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Reputacja: 4731
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #669 dnia: 11 Marzec 2019, 18:46:59 »
– Kopalnia złota? – spytał Marduk. Przerwał nawet krojenie mięsa.– Nie ma tu w pobliżu żadnej kopalni... – dodał. Napił się wina.– Powiem wam, czego my się dowiedzieliśmy. W takim skrócie. Otóż, według ksiąg z biblioteki, nasz wróg był watażką w Ishgar, potem, po utracie ukochanej stał się liszem. Księga opowiadała, że zaprzedał duszę demonowi, a gdy przyzwał go, wraz z czterema innymi magami, zdradził ich i demona, przejmując jego moc. Swoje serce miał zaś ukryć w, lub w pobliżu jeziora. Jezioro ma być czerwone od czegoś, co można zinterpretować jako czerwona ruda – wyjaśnił.– Moja teoria? Kopalnia złota to ściema. Porywają ludzi, aby pracowali przy wydobyciu czerwonej rudy w niewiadomym celu, oraz aby produkować te swoje abominacje. A jezioro? Wiedziałem, że jest niedaleko jakieś jezioro, ale sądziłem, że jest czerwone od alg. Zastawimy pułapkę, ale gdzie indziej. Potrzebujemy kilku ochotników, którzy zgłoszą się do tej pracy w kopalni. Dobre byłyby w tym krasnoludy i każdy, kto wygląda jakby miał krzepę. Nie powinni mieć bogatych pancerzy, by nie wzbudzić podejrzeń. Reszta pojedzie do tej kopalni, śledząc ich, jednocześnie część zacznie szukać tego jeziora. Zinfiltrujemy tę kopalnię, po czym spróbujemy dostać się do tego serca. – wziął kęs jadła i przeżuł.– A, Samir, znam pewnego łowczego, który może ci zrobić trofeum z tego łba.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #670 dnia: 11 Marzec 2019, 19:06:20 »
-Mogę zbadać okolice jeziora z powietrza. Taki zwiad może dostarczyć trochę informacji o położeniu, ilości ludzi. Mogłabym nawet wypić mikturę niewidzialności i przyjrzeć się temu miejscu bardzo dokładnie niezauważona. Tylko ciekawe, czy tu gdzieś sprzedają- zaproponowała anielica.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #671 dnia: 11 Marzec 2019, 19:10:33 »
Nawaar nawet nie przypuszczał, że musiał dopowiadać o tym, że kopalnia złota to ściema. - Kopalnia złota to jedynie wabik na tutejszych jak mówiłem. Widzę, że nie słucha się dokładnie jak mówiłem. Mauren popił sobie wina, bo wiedział, że to pewnie ostatni raz kiedy będzie mógł je wypić nim wyruszy do kopalni, bo kto jak nie mauren i dwóch krasnoludów? Zwłaszcza, że padło proste zdanie mniej majętnych, coby akurat u niego się zgadzało, ale wewnętrznie chciałby mieć ze sobą kto umie walczyć jak Samir, tylko czy on będzie chciał zaryzykować? Trochę wygląda na skrzywionego może akurat się zgodzi. Zastanawiał się tak chwilę, by skończyć wszystko co mógł oraz odpowiedzieć na pytanie Eve. - Jeżeli chodzi o chętnych to mogę zabrać się do tej kopalni jeśli zaś, o miksturę to mam dwie na potrzeby misji mogę się podzielić. Zaproponował.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #672 dnia: 11 Marzec 2019, 19:17:29 »
Kobieta słuchała innych z zaciekawieniem. Kiedy Evening wspomniała o miksturze pomyślała przez chwilę, a następnie zaczęła szukać czegoś przy swoim pasie.
- Evening, nie wiem czy gdzieś sprzedają, ale ja ci mogę swoją użyczyć. - powiedziała wyciągając fiolkę z ukrytej kieszonki. - I tak wiesz, że ja, magia i eliksiry niezbyt się lubimy. - zaśmiała się.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #673 dnia: 11 Marzec 2019, 19:20:24 »
-O!- ucieszyła się Antarii. -A więc Marduk, do ciebie należy decyzja, czy taki zwiad ma sens- Eve wolała poczekać na opinię Dravena, wszak formalnie to on był tu dowódcą.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #674 dnia: 11 Marzec 2019, 20:00:30 »
- A nie lepiej odszukać kopalnie z powietrza? Wiecie, muszą mieć przed nią obóz. A potem wparować tam z ogniem i mieczem, wysyłanie tam ochotników jest głupie. Bo co jeśli jakoś magicznie piorą mózgi? I dlatego nikt stamtąd nie wrócił? Za duże ryzyko bym posyłał tam moich ludzi jako "ochotników". Powiedział.

Offline Torstein Lothbrok

• Bękarty Rashera
  • Reputacja: 1318
  • By przerazić śmierć, wystarczy się doń uśmiechnąć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #675 dnia: 11 Marzec 2019, 20:21:14 »
– A ja się zgłaszam – odrzekł wiking na przekór Melkiorowi..– Hełm tylko schowam, zbroję i broń zakryję płaszczem i wezmą mnie za jakiegoś biedaka. Nawet zarośnięty jestem. Ja myślę, że jakby zlokalizowanie tej kopalni było możliwe z powietrza, to byś Draven tak wspomniał. Ktoś jeszcze idzie ze mną? – rozwinął. Łypnął po reszcie.– No dalej, nie bądźcie szczury, Walhalla należy do odważnych i głupich!

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #676 dnia: 11 Marzec 2019, 20:24:48 »
- A ty się zaliczasz do obu Torstein. Twój pogrzeb.

Offline Torstein Lothbrok

• Bękarty Rashera
  • Reputacja: 1318
  • By przerazić śmierć, wystarczy się doń uśmiechnąć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #677 dnia: 11 Marzec 2019, 20:29:01 »
– Każdy kiedyś zginie, komandorze – odparł wiking, tak jakby był poetą czy myślicielem. – A ja wolę z mieczem w dłoni, niż z bębnem piwnym – rzucił śmiało.– Mogę się zgłosić sam. Dla mnie żaden problem. Jaka to karczma, Nawaar?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #678 dnia: 11 Marzec 2019, 20:34:10 »
Znowu sprzeczki kochanków jak słodko. Mauren miał powoli dość tej konfraterii, bo znów nikt go nie słuchał. Powtórzył w sumie to samo ze zrezygnowaniem w głosie. - Mówiłem już, że przyjdą jutro i ja też się zgodziłem zaryzykować. Tak czy siak idziemy tam razem. Chyba, że ktoś jeszcze jest chętny? Pytanie było retoryczne, bo raczej nikt się więcej nie zgodzi, nie żeby ciemnoskóry kogoś prowokował czy coś.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #679 dnia: 11 Marzec 2019, 20:37:57 »
- Mój bęben piwny przynajmniej zapewnia amortyzację.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #679 dnia: 11 Marzec 2019, 20:37:57 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18