Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Pirackie porachunki
Tyrr aep Nargoth:
- Hmm. ÂŻaden porządny pirat nie posunąłby się do takich rzeczy. Przynajmniej ci co mają mózg. Także nie wiem kto to zrobił, mapa może pokazywać jedną z wysepek na wewnętrznym morzu Chatal. Ci... najeźdźcy... krążą pogłoski o coraz bardziej zorganizowanych bandach "koczowników" z Ignis Terra.
DarkModders:
Jaszczur spojrzał przenikliwym wzrokiem na swojego krasnoludzkiego towarzysza. Koczownicy? Nie wróży to nic dobrego. - przeszło mu przez myśl.
- Czyli to nie są pani ludzie? - spytał, dość retorycznie. Trochę mu ulżyło. - Najbardziej zaintrygowali mnie ci koczownicy. Kim oni są i kto nimi dowodzi? Raz jedną plagę demonów już mieliśmy na Valfden. Czego oni konkretnie u nas szukają? - pytał dość dociekliwie z kamienną twarzą. - Mam nadzieję, że mnie pani nie oszukuje.
Tyrr aep Nargoth:
- Nie sra się do swojego gniazda. Jaki interes miałabym w atakowaniu Valfden? Ziem, czy okrętów? Spytała obruszona. - Nie wiem nic o tych dzikysach.
DarkModders:
- Na pewno nic nie wiesz? - spytał dość podejrzliwie. Ruszył się więc z miejsca i zaczął powoli krążyć po gabinecie. Nie spoglądał na kobietę jedynie na swoją dłoń, którą wyciągnął przed siebie.
- Wie pani, każda informacja jest na wagę złota, a zysk może być korzystny dla obydwu stron. A jeśli nie jest pani wobec mnie szczera, będzie można szybko to załatwić. Na wiele różnych sposobód - zaczynając od Czarnych Kapturów a kończąc na samym Marduku.
To mówiąc zatrzymał się i spojrzał posępnym wzrokiem na kobietę wyraźnie obruszoną. - To jak będzie? Tyrr może potwierdzić, że interesy ze mną mogą zamienić się w czysty zysk. A ja moge wśród wyższych elit państwowych tuszować waszą tutaj obecność.
Tyrr aep Nargoth:
- Jak ty mało wiesz, mam pod komendą 70 okrętów. Jestem przywódcą Trójcy, mam pod sobą tysiące ludzi, licząc załogi statków. Mogę przekupić każdego, nawet marszałka. Grozisz mi w mym własnym domu, masz szczęście że jest tu Tyrr bo już byś leżał na dnie morza z kotwicą u szyi. Koniec rozmowy, wynocha!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej