Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

ÂŚpiew Duszy

<< < (5/24) > >>

Olga:
Westchnęła i delikatnie zacisnęła usta.
- Dobrze. Pomogę ci. Ale musisz opowiedzieć o kwiecie i panu Arturze.

Funeris Venatio:
- Kwiat raanaara ma lekkie właściwości magiczne. Nie ostało się ich wiele, dlatego jest całkiem cenny. Głównie jako roślina ozdobna, ale gdy wie się jak go użyć, nabiera dodatkowej, ukrytej wartości. Artur, no cóż... Latarnia jego intelektu nie świeci aż tak jasno. Jest mimo wszystko przebiegły i zawsze będzie chciał ubić interes. Dlatego tuszę, droga panienko, że znajdziesz sposób, by ten kwiat pozyskać. Artura znajdziesz w dzielnicy handlowej, zaraz przy ulicy imienia Isentora Aquila, naszego byłego króla, świećcie bogowie nad jego czarną duszą. Prowadzi sklep "Biały Kamień".

Olga:
Dziewczyna wysłuchała krótkiego opisu Abela zastanawiając się czy dobrze zrobiła godząc się przed chwilą na tę dziwną prośbę. Z drugiej strony zadanie nie wydało się zbyt wymagające. Miała pójść do mężczyzny i zdobyć od niego kwiat. To nie mogło być bardzo trudne.
-Spróbuję zdobyć kwiat, ale niczego nie obiecuję - powiedziała, gdy skończył opisywać drogę do sklepu Artura.
-Czy możesz mi jednak powiedzieć gdzie mogę cie znaleźć, gdybym potrzebowała dodatkowej pomocy z twojej strony?

Funeris Venatio:
- Jestem tutaj, od świtu do późnego wieczora. Przez następnych kilka dni.

Olga:
-W takim razie do zobaczenia, panie - dziewczyna skłoniła się lekko. Następnie odwróciła się i ostrożnie zaczęła przeciskać przed tłum w kierunku, który jej zdaniem, prowadził do dzielnicy handlowej. Zdawało się jej, że ludzi jest jeszcze więcej niż przed paroma chwilami. Jadnak chłodnemu powietrzu jakimś cudem udawało się przeciskać pomiędzy nimi i smagać policzki dziewczyny, które zrobiły się już różowe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej