Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Test zaufania [Marduk Draven#1]
Melkior Tacticus:
- Na bogów! Co tu się odwala? Co tu robi Bractwo? I Czemu Sazarow leży martwy? Edward z Mirty, zarządca kopalni właściwej.
Marduk Draven:
- Mieliśmy właśnie aresztować pana Sazarowa, gdy został zastrzelony przez nieznanego sprawcę.
Nawaar:
- Cóż panie Edwardzie. Wyszło na to, że Sazarow był zdrajcą korony i mięliśmy go zabrać na przesłuchanie, jednak ktoś go zabił i tak oto jesteśmy w kropce. Tutejsi ludzie nawet nie kiwnął palcem jak mi się nie zapłaci. Zupełnie jakbym miał do czynienia z Bękartami Rashera, którzy za grzywny sprzedaliby własne córki do burdelu. Wyjaśnił bardziej rzeczowo niż Marduke.
Melkior Tacticus:
- Może dlatego że to SÂĄ Bękarty Rashera? Wskazał na wojowników w barwach owej gildii. - Ehh... czeka mnie masa papierkowej roboty. No cóż, możecie już jechać prawda? No bo jest po sprawie. Komendancie, sprzątnijcie trupa. Najemnicy zrobili co trzeba.
Marduk Draven:
- Tak. Jak się okazuje, Sazarew był winny zarzucanych mu czynów. Sprzedawał srebro do Vrih i ukradł złoto z banku Ekkerund.- schował dowody.- Panowie zbieramy się, komendancie, pieniądze możecie zatrzymać. Powiadomcie mnie, jeśli znajdziecie jakiś trop zabójcy. Bywajcie!- powiedział i udał się do wozu razem z wojakami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej