Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Wizytacja

<< < (8/14) > >>

Narrator:
- A co ja jestem, wszystkowiedzący? Podobno gdzieś w centrum wyspy... Wypuście mnie!

Marduk Draven:
Marduk prychnął.
- Organizujesz bunt przeciw królowi, dostarczasz żywe osoby do nieludzkich eksperymentów i żądasz wypuszczenia?- spytał retorycznie.- Teraz pare pytań będzie miał do ciebie pan Podskarbi.

Dragosani:
Dragosani był podejrzliwy. Dlatego uznał, że najwyższa pora sprawdzić pewną potencjalną ewentualność. Gestem dłoni rozproszył zaklęcie hipnozy. W tym momencie przesłuchiwany powinien wykazać tego wyraźne oznaki. Zdezorientowanie, niepewność. W chwili rozproszenia zaklęcia powinien zapomnieć o wszystkim co działo się w trakcie jego działania. To była jednak dopiero pierwsza część testu.
- Lariuszu, lubisz małych chłopców? - zapytał wampir, jak gdyby przesłuchiwanie dopiero się zaczęło. To była druga część testu. Niezwykle ważna. Reakcja na takie zawstydzające pytanie powinna sporo powiedzieć.

Nawaar:
Krasnolud widząc, że przesłuchanie mogło nie iść po ich myśli, postanowił jeszcze coś sprawdzić! Wziął garść soli i rzucił nią w więźnia.

Narrator:
Lariusz zaczął się rzucać próbując się uwolnić. Mimo rozproszenia zaklęcia bandyta dalej się rzucał.
- Jestem niewinny, żaden bunt, żadne eksperymenty! Jakbym wiedział od początku to bym tego nie robił! Wypuście mnie! Groził mi! Chciał zjeść moją duszę! Uwolnijcie mnie! Pomogłem wam! Powiedziałem wszystko co wiedziałem!
Po oberwaniu solą, splunął pod nogi krasnoludowi.
- Co ty odpierdalasz, krasnalu?!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej