Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Nowe porządki
Kazmir MacBrewmann:
Odwzajemnił uścisk i odparł.
- Stęskniłem się za zupą z wodorostów. No, i tylko w Fentil dostaniesz Chatalską Cytrynówkę, prosto z beczki.
Zaidaan:
- Zupa z wodorostów? Rozumiem, elfy albo trudnaszany, ale krasnolud?! - Zaśmiał się i poprawił swój kapelusz. - Akurat zmierzam w stronę tutejszego komisarza aby dowiedzieć się co nieco o obecnej sytuacji na moich ziemiach.
Kazmir MacBrewmann:
- Lubie poznawać nowe smaki, ja ci powiem co tu sie dzieje. Korupcja, piraci, piraci, przemytnicy, złodzieje. Wspominałem o piratach?
Zaidaan:
- Smak trawy? - Prychnął i zaczął powoli iść do centralnego punktu w pałacu, sali obrad gdzie pewnie znajdzie komisarza. - Rozumiem, ale chciałbym się dowiedzieć co mi powie komisarz, chociaż już widzę, że czeka mnie sporo pracy..
Westchnął i wraz z Kazmirem znaleźli się w sali obrad, gdzie nad jakimiś planami stał nachylony komisarz.
Narrator:
Komisarz widząc gości wyprostował się i odsunął się od planów. Podszedł bliżej i stanął im naprzeciw. Ukłonił się tak jak należy.
- Witam panów, w czym mogę pomóc? Jak mniemam, waść jest nowym panem tychże włości, to zaszczyt was poznać. Jam jest Dziwisz Ambrave, nowy komisarz Hessein.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej