Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Bitwa o K'efir część III - krwawa jatka
Melkior Tacticus:
- No to mamy doczynienia z czymś więcej aniżeli zwykłymi kozojebcami. Elf schował miecz i sięgnął po kuszę, zarepetował i oparł o ramię.
- Gotowy.
Nawaar:
Tak jak przewidział brodacz na końcu tunelu, nie było nic poza wyjściem rzecz jasna na górze natomiast był jaszczuroczłek, ale tylko jeden mógł nim być Gascaden. - Gascaden to ja, Kiellon! Nie musisz pilnować tego wyjścia, ale jeśli chcesz dołącz do nas. Zaproponował i wrócił w okolice ściany, gdzie krzyki wołały go, także bez słowa z dwoma pistoletami dołączył do reszty. - Jestem, przy okazji pozbyłem się zagrożenia za pleców. Dopiero na spokojnie dojrzał, że ściana nie jest taką zwykła ścianą a magiczną! - Nie wierzę, że żaden z bandytów nie otarł się o nią wcześniej i nie poszedł dalej. Na pewno ktoś tam zszedł przed nami. Brodacz popatrzył jeszcze chwilę, czekając na ruch przodownika.
Ashog "Stalowa furia":
Ashog zajął się otwieraniem woreczków. Trzech.
Rolled 1d6 : 1, total 1
Rolled 1d6 : 4, total 4
Rolled 1d6 : 6, total 6
Longinus Podbipięta:
--- Cytuj --- This dice roll has been tampered with!
Rolled 1d6 : 1, total 1
--- Koniec cytatu ---
W pierwszym woreczku znalazł tylko jakieś listy podatkowe.
Rolled 1d6 : 4, total 4
--- Koniec cytatu ---
W drugim już lepiej. 20 grzywien.
Rolled 1d6 : 6, total 6
--- Koniec cytatu ---
Ostatni worek był najowocniejszy. Krył się w nim mały pierścień.
Nazwa przedmiotu: Pierścień ze srebra
Wartość: 50 grzywien
Zaidaan:
-Nie wiem co tu robiliście, ale ważne że K'efir zdobyte, tych sprzed ratusza potem się powywiesza. A jeśli chodzi o twoją propozycję to chętnie.
Odpowiedział Themowi i podszedł do zejścia patrząc w dół. Zszedł po drabinie na dół i wyciągnął swój miecz z czarnej rudy.
- Witam towarzystwo, co tu się dzieje?
Zadał pytanie, a w międzyczasie czekając na odpowiedź spojrzał na zakrwawione ściany.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej