Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Z miłości do pieniędzy

<< < (20/20)

Zaidaan:
Elfka miała niesamowite szczęście, tylko dlatego że jest elfką. Bełt przemknął tuż przy uchu Emila i trafił w oko nieznajomego. Od siły uderzenia poleciał aż do tyłu i trafił w jakieś ubrania. Krawiec spojrzał przerażony na trupy i elfkę.
- Dlaczego to zrobiłaś?! Teraz ja i moja rodzina jesteśmy martwi na pewno! Cholera ze mną, ale moja rodzina!
Emil złapał się za głowę i wpadł w głęboki szok, upadł na kolana.

//: Szabla otrzymuje status uszkodzonej

Nazwa broni: szabla szlachcica
Rodzaj: szabla
Typ: jednoręczny
Ostrość: 35
Wytrzymałość: 40
Opis: Wykuta z 0,94kg czarnej rudy o zasięgu 0,8 metra. Uszkodzony.

Toruviel:
Toruviel przykucnęła przy nim.
- Zrobiłam to, by Cię ochronić.- odrzekła mu.- A co do Twojej rodziny. I tak miałam Ci to powiedzieć...- zaczęła.- Przeprowadź się. Najlepiej do Efehidonu. Mieszkam tam ja, no i kilku moich znajomych. Albo do Atusel. Mam tam znajomego wojownika Bractwa ÂŚwitu.- wyjaśniła.- W jednym z tych miejsc będzie wam bezpieczniej. Jeśli zdecydujesz się na Atusel, zgłoś się do Longinusa Podbipięty i powiedz, że Toruviel ma prośbę w postaci waszej ochrony przed niejakim Dagobertem.- poklepała go po ramieniu.

Zaidaan:
- To nie są byle zbiry! Przed nimi nie da się uciec.
Mogłaś po prostu zrobić to co ci kazali, wtedy mieli mi dać spokój. A teraz?! A teraz to mogę tylko prosić aby to była szybka śmierć.

Toruviel:
Toruviel spoliczkowała Emila.
- Uratowałam Twoje zasrane życie.- syknęła.- I jeśli chcesz żyć, oraz dać życie rodzinie, to posłuchaj moich rad.- dodała. Podniosła się i skierowała do wyjścia.- Bywaj.- rzekła i wyszła. Narzuciła kaptur na głowę i udała się do portu, do karczmy w której zjadła śniadanie. Tam zaś szukała przewoźnika, który ją tu przywiózł łodzią.

Zaidaan:
Tego samego przewoźnika już nie było, ale elfka dzięki swojej od urodzenia sile perswazji znalazła innego przewoźnika i powróciła do stolicy. Pytanie tylko, czy może się teraz czuć bezpiecznie? Wszak po konflikcie w sklepie Emila i zrezygnowaniu z kolejnego celu, pewni ludzie mogą teraz patrzeć na elfkę mniej przychylnym okiem.

Wyprawa zakończona półpowodzeniem!
Toruviel otrzymała tajemniczy liścik, który zapewniał, że może się nieco wzbogacić, a ostatnio u elfki z grzywnami jak na lekarstwo. Długoucha ruszyła pod wskazany adres i tam spotkała tajemniczą osobę, która przedstawiła się jako Dagobert. Zlecił jej zabicie dwóch, dość ważnych osób. Toruviel przyjęła zlecenie i po odpowiednim przygotowaniu, zabiła pierwszy cel znajdujący się w Eandor, z drugiego postanowiła zrezygnować. Pewnym osobom się to jednak nie spodobało, elfka jednak nie zamierzała się tym przejmować i ich po prostu zabiła. Po wszystkim wróciła z powrotem do Efehidonu.

Talenty:
Opisy: 1 brązowy talent
Walka: 1 brązowy talent, 1 srebrny talent
Aktywność: 1 brązowy talent

Nagrody:
125 grzywien

Nazwa broni: szabla szlachcica
Rodzaj: szabla
Typ: jednoręczny
Ostrość: 35
Wytrzymałość: 40
Opis: Wykuta z 0,94kg czarnej rudy o zasięgu 0,8 metra. Uszkodzony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej