Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

W nieznane

<< < (2/21) > >>

Silion aep Mor:
Krasnolud wzruszył wąsem i ponownie wypił kieliszek alkoholu.
- Wiesz co? Ja myślę, że skoro to wyjałowione ziemie po uderzeniu meteoru, to spotkamy tam jakieś mutanty bo na demony nie ma co liczyć. Muszę rozprostować kości, naprawdę, nie mogę dalej tak żyć w stagnacji, walczyć z emocjami. Tak... Siostra Kazmira gdzieś zniknęła i po tym wydarzeniu przez długi czas nie udzielałem się w świecie... - mówił choć sam nie wiedział po co to mówi, może musiał się komuś wygadać, nie wiadomo. - Dobra bijatyka nie zaszkodziła jeszcze nikomu, znaczy poza tymi którzy będą ofiarami.
- Cóż, co będzie to będzie staruszku, nie czarnowidz. - uśmiechnął się krzywo, na więcej nie był się w stanie zdobyć.

Melkior Tacticus:
- Kazmir też nie wie co z Kami. Cóż, nie moja sprawa. I nie czarnowidze, stwierdzam fakty. Moja siostra wyłożyła sporo grzywien na tę ekspedycję, Bank Ekkerund też. Więc bardzo mi zależy by Abdul ibn Mohamed zdołał wrócić. Flota liczy sobie fregatę i dwa brygi. Fregata należy do Starego Nelsona, korsarza. Odparł dopijając piwo.

Silion aep Mor:
- Stary Nelson? Nie kojarzę coś za bardzo. - zmarszczył czoło zamyślony - Wiesz co? Nie damy mu zginąć. No chyba, że nas rozbije o skały. - zaśmiał się.
Nalał kolejny kieliszek i chwytając go w palce wypił jego zawartość.
- Słuchaj, a ktoś jeszcze ma się pojawić? Nie masz jakichś przecieków? - zapytał zaciekawiony.

Melkior Tacticus:
- Większość ludzi pomaga przy załadunku, Mirzak i Ashog zakwaterowują kompanię Bękartów na "Mokrą Anielice". Ogólnie to ekspedycja liczy ponad 700 osób licząc marynarzy i najemników.

Silion aep Mor:
Mężczyzna zacisnął pod stołem pięść, czuł, w sumie sam nie wiedział co, nie chciał o tym zbytnio myśleć.
- "Mokra anielica"? Jakoś dziwnie mi się to kojarzy, nie powiedziałbym, że specjalnie pozytywnie, ale to nie ważne. - mówił spokojnie - To czeka nas nie lada wyprawa, sporo tych osób.
- Barman! Piwo poproszę! - krzyknął unosząc palec wskazujący ku górze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej