Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Sprzeczka sąsiadów

<< < (28/29) > >>

Zaidaan:
W lesie zostałeś zatrzymany przez dwa Shagaty.
- Człek trzymać dziecko wodza, człek dobry. My zabrać was do wodza.
I ruszyliście do jaskini goblinów gdzie pokonując tą samą trasę dotarliście do komnaty wodzów.
- Masz mojego syna?
Odezwał się wódz Shagatów.

Marduk Draven:
Paladyn nawet ucieszył się, widząc ich. Pozwolił się zaprowadzić do wodza.
- Tak.- odkrył go trochę z opończy.- Razem z kamieniami którymi płaciliście, no i kulą w plecach. Jeden z nich strzelił, więc osłoniłem brzdąca.- dodał.- Zaś porywacze nie żyją co do jednego.- dodał.- Zadbałem o to.

Zaidaan:
Wszystkie gobliny niedowierzały, dopóki nie pokazałeś dzieciaka, który od razu widząc ojca wyciągnął w jego stronę swoje małe rączki. Ucztujące gobliny wróciły do świętowania, bo syn wodza powrócił! Wódz Shagatów niedowierzając zszedł powoli z tronu i z rękami przed sobą ruszył w stronę syna. Uszczęśliwiony wziął go w ręcę, natomiast klejnoty wziął inny Shagat.
- Dziękuję Ci... Marszałku. Jesteś prawdziwym przyjacielem goblinów, weź w podzięce parę tych kamieni. Zaniechamy napadów, będziemy znowu żyć w zgodzie z miastem.
Shagat wyciągnął parę kamieni szlachetnych i wręczył je Tobie.

//:Otrzymujesz:

2x
Nazwa:Kamień szlachetny
Wartość:75 grzywien

Marduk Draven:
- Dziękuję.- odrzekł, odbierając nagrodę z szacunkiem na jaki pozwalała mu rana.- Pokój z wami. Niech Zartat wam błogosławi.- dodał, błogosławiąc nowych przyjaciół i odszedł, kierując się do wyjścia z jaskini i do miasta.
//Przyjmuję:
2x
Nazwa:Kamień szlachetny
Wartość:75 grzywien

Zaidaan:
- Bywaj!
I po długiej drodze, bo z raną chodzi się gorzej dotarłeś do miasta. Tym razem strażnik darował sobie gadkę i wpuścił Cię od razu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej