Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Revarskie pieśni: Zapach jaśminu

<< < (69/101) > >>

Yarpen aep Thor:
- Piątkami, mniejszych grup nie puszcze.Znam swoich ludzi i wiem do czego ich szkoliłem. A Lithan nie może po prostu ewaporować Ostoi? Wypalić jej? Miasto można odbudować.

Gunses:
- Nie może.

Kenshin:
- Chodzi o to, żeby jak najmniej ingerować, ale jak się nie da to trzeba nieco radykalne środki zastosować. Serio tak tobie zależy na tym miejscu, że tracisz zdrowy rozsądek hrabio. Rozumiem, że nostalgia i te rzeczy, ale skoro chcesz mieć to nienaruszone to trzeba było zwołać armię z prawdziwego zadrżenia a nie kilku awanturników. Doprowadziłeś osobiście do upadku twojej rasy i chcesz to załatwić najmniejszymi kosztami. Smutne to trochę. Wypowiedział się dość solidnie, żeby może wampir zrozumiał, co uczynił w przeszłości, ale ta misja robi się karkołomna z każdą chwilą a i miał sporo racji bez ingerencji wewnętrznego demona.

Yarpen aep Thor:
-  No dobra, to ja wezme Kenshina Ness i jednego z moich ludzi, reszta pójdzie piątkami.

Gunses:
- Aresh! - zawołał Gunses wyciągając rękę w stronę Orka. Magiczna uprząż spoczęła na Kenshinie.
- Posłuchaj - rzekł Gunses ostro wkurwiony - Armia z prawdziwego zdarzenia by zrównała Ostoję z ziemią. Może to jest w zwyczaju w krajach, z których pochodzisz, ale tutaj nie idziemy zniszczyć Ostoję ale ją odbić. I gówno wiesz o tym, czym są wampiry. Nie będę tracił czasu, aby Cię z tego edukować, bo i tak byś tego nie słuchał. Yarpen jest strategiem i gówno to dało, kiedy wampiry zaatakowały w Dracońskich Ruinach. Jest tu z zemsty i nie dziwię mu się. Też jestem tu z zemsty. Z zemsty za to, że po usilnych naleganiach o Uwolnienie, wydałem ten rozkaz. A młodziki, za nic mając tradycje i kulturę zatraciły się w tym, co zwierzęce. Krew musi mieć Pana, inaczej wypacza się. Oni - wskazał palcem na mapę nie spuszczając z oczu Orka - zabrali mi to, co dla mnie było święte. Splugawili moją rasę. Dlatego jestem tutaj. By się mścić. Ale nie zrównam Ostoi z ziemią, bo oni - wskazał na Progana, Nessę i Nordów - chcą ją zobaczyć, odzyskać, zająć. Z ranami i bliznami, z tym jak wygląda. Bo to symbol i pamiątka. Nauczka, dla nas wszystkich.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej