Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Północny wiatr #1 - Vulmer

<< < (12/15) > >>

Gunses:
Bestia padła na miejscu. Pęd poniósł bestię, upadła i zaryła mordą w ziemię orząc glebę i listowie. Z jej pyska ciekła ciemna maź. Bartok i Jarek dobili drugą bestię. Podeszli do Ciebie
- Kto Ci kazał do nich strzelać! O mało Cię nie rozszarpał! - zdenerwował sie Bartok
- No.. Nic Ci nie jest? - spytał Jarek spojrzeniem lekko opanowując swego nauczyciela
- Nieźle strzelasz - powiedział starszy - Wszystko dobrze? Niezły okaz co? Widziałeś coś takiego?

Vulmer:
- Nie strzelać też mi nie kazano. Nic mi nie jest. Odparł wstając. - Pierwszy raz na oczy widze to cholerstwo. Teraz przynajmniej wiem by walić w łeb. Ufff... to co teraz?

Gunses:
- Zbierzemy trofea - powiedzieli myśliwi i zabrali się za robotę, której opis, nie jest wymagany, bo to myśliwi. Ha!

Po godzinie zwierzaki leżały doszczętnie obdarte z tego, co dało się zabrać. Myśliwi taszczyli ich łby. Na Twoje spojrzenie odpowiedzieli
- No co, trzeba pokazać dowód Hubertowi. Niech wyskoczy z kasy. Możemy wracać?

Pozyskano:
25 pazurów wypaczonego kretoszczura
3m2 skóry wypaczonego kretoszczura
4 kły wypaczonego kretoszczura

Vulmer:
- Oczywiście. Powiedział idąc za myśliwymi.

Gunses:
Wróciliście już spokojnie. Po drodze natknęliście się na elfy z Gwardii, które powinszowały wam polowania. Wypytały o szczegóły i udały się w stronę jamy zabezpieczyć miejsce, w którym bytowały skażone plagą monstra. We wsi zebrała się już grupka ludzi, mieszkańców i kilku przyjezdnych, którzy nie mogli się nadziwić cóż to za dziadostwo się zalęgło.
- Ożesz... - jęknął Hubert - Nie ma co. Dobrzeście się spisali. To byle miało aż dwie głowy!
- Poprawka - wtrącił Bartok - Miało jedną. Po prostu bydlaków były dwie sztuki.
- Dwie? Nie dobrze... No nic. Macie tu zapłatę. Obiecałem. Dorzucę jeszcze 20 grzywien za tego drugiego. No co tak gapisz się, Bartok? Nie było napisane, że stówa za głowę! Bierz 120 grzywien. Mogę was podjąć wieczerzą, bo już noc zapadła. Skorzystacie?
- No, co myślicie? - rzekł Bartok spoglądając na Jarka i Vulmera.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej