Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Zespoły, wykonawcy etc...

<< < (4/5) > >>

Bathory:
Zespoły które lubię
-Metallica-wspaniały zespół,żywa legenda,ze świetnymi tekstami,ich muzyka obfituje w znakomite sołówki i mocarne riffy,

-Bathory-zespół a raczej projekt nie żyjącego już niestety Quorthona,jeden z prekursorów Black Metalu oraz prekursor Viking Metalu,szczególnie wielbie tą późniejszą od 1988r epicką twórczość,wspaniałe,podniosłe utwory,czasem wręcz hymny plus niesamowity klimat utworów.

-Judas Priest-jedna z legend Heavy Metalu,mistrzowski wokal R.Halforda,świetne utwory,znakomite solówki i riffy.

Manowar-zespól kultowy,czysty Heavy Metal z bardzo dobrym wokalem Erica Adamsa,

Iced Earth-bardzo dobry Heavy/Thrash Metal,z ciekawymi tekstami i potężnymi riffami.

Summoning-Epicki Black Metal inspirowany twórczością J.R.R.Tolkiena.

Emperor-jeden z najsłynniejszych i najważniejszych zespołów Black Metalowych,prekursor Symfonicznego Black Metalu,dobre teksty,agresywna muzyka i wokal,ostatni album delikatnie progresywny.

Jest jeszcze wiele zespołów które lubię ale te są te the best

Teraz te których nie lubię(a raczej nie nawidzę)
TH-za ten kicz który odstawiają,kiepska muzyka,kiepskie teksty,dziecinny wokal,muzyka wyłącznie dla głupich 13,14 latek
Blog27-patrz wyżej
Cały ten wynalazek zwany NU-powiem tak,nie miałbym nic do tego jeśliby nikt nie podciągał tego pod Metal.

rdr.:
Jeśli o mnie chodzi - lubię tylko metal. Dotychczas nie znalazłem zespołu, który by mi się spodobał i nie zawierał w sobie choć nutki metalu (poza kilkoma wyjątkami).

Ulubione:
* Iron Maiden - niesamowita brytyjska grupa muzyczna. Ma za sobą ciekawą przeszłość, a ich muzyka, zwłaszcza z lat 80. jest fantastyczna. Denerwują mnie jednak ich satanistyczne piosenki, gdyż większość z nich to prawdziwe hity, których staram się nie słuchać ze względu na wiarę. Moja ulubiona piosenka zespołu to "Aces High".
* Children of Bodom - ta fińska grupa power metalowa również zasługuje na szacunek. Z pewnością głos ich wokalisty nie może się równać z głosem Bruca Dickinsona z Iron Maiden, jednakże dźwięk gitar to nadrabia. Moja ulubiona piosenka zespołu to "If You Want Peace... Prepare For War".
* Ozzy Osbourne - wysoki głos, pomysłowe piosenki. Moja ulubiona piosenka Ozzy'iego to "Not Going Away"
* Black Sabbath - znam niewiele ich piosenek, a samym zespołem się zbytnio nie interesuję. Ich muzyka jest bardziej zbliżona do rocka, niż do metalu, jednak niektóre ich utwory są całkiem niezłe. Moja ulubiona piosenka zespołu to "Iron Man".
* Rhapsody of Fire - prawdziwy power metalowy włoski zespół. Ich wokalista Fabio Lione posiada niesamowity głos. Moja ulubiona piosenka zespołu to "Emerald Sword".Mam zasady odnośnie nielubianych przeze mnie piosenek:
- nie słuchać muzyki pop
- nie słuchać muzyki rap (z pewnymi wyjątkami)
- nie słuchać zespołów typu "Blog27", czy też "Tokio Hotel".

Bela:
No to ja tak: takiego miksu co ja słucham to chyba nikt nie słucha:P z wszystkiego po trochę

LUBIÊ

- Eric Clapton
- Mark Knopfler

- Aerosmith
- Guns 'n' Roses

- Budka Suflera
- Lady Punk/Pank
- Perfect

- Stare Dobre Małżeństwo
- Wolna Grupa Bukowina
(gram na gitarze :P)

.. i za to mnie zlinczujecie, że mieszam tak style zwłaszcza to, co wielu nazywa "gównem" (sorry za wyrażenie) z takimi klasykami. No więc:

- WWO
- Hemp Gru
- Peja/ SLU

- Benny Benassi
- Armand van Helden
- Royal Gigolos
- The drill

techno/house/trance ogólnie

NIE LUBIÊ
- Tokio Hotel -szmelc
- Blog 27
- JoJo

ogólnie wszystkich małoletnich gwiazdeczek popa

ogólnie popu (Britney :P)
- Stachursky
- Enrique

no z tych co wywołują u mnie odruch wymiotny to tyle :P

Vitnir:
Te fajne:
-Linkin Park z powodu tekstów, brzmienia, a poza tym to pierwsza kapela która mi się spodobała już od 2000 roku za utwór "In The End"
-KoRn z powodów tych co wyżej, tylko inna data ich poznania bo 2003, a to dlatego że mój brat ich słuchał i mnie tym zaraził  
-Rammstein ogólnie nie lubię niemieckich kapel, ale oni są zarąbiści
-Nirvana nie chę się powtarzać, więc powiem DLACZEGO KURT SIÊ ZABIÂŁ???
-Guns'n roses to są dopiero goście, uwielbiam jak Slash gra na gitarze
-COMA najlepsza polska kapela
a poza tym to Metallica, Staric-X, FooFighter, Incubus

Nie lubię:
-Tokio Hotel z powodów oczywistych  
-Blog27 to najbrzydsze dziewczyny jakie w życiu widziałem ich muza to największy kicz na świecie
-Us5- nie lubię Boysbandów
-Dody za śpiew i śmiech
-Mandaryny (ona w ogóle śpiewa czy tylko coś mi się obiło o uszy jakieś jęczenie)
-Nie lubię też wykonawców którzy zwykle występują na niby festiwalu w Sopocie
A teraz trochę ogólnie (czego nie lubię)
-Techno
-Rapu (omijając takich jak Snoop Dogg, The Game)
-Disco Polo
-Pop
jest tego wiele i niema sensu wszystkiego wymieniać

Arisa:
Zdecydowanie na ' tak ' :
30 seconds to Mars - doskonały rock alternatywny. Nic dodać, nic ująć.
Lostprophets - jak wyżej.
Pantera - klasyka gatunku.
Bob Marley - reggae w najlepszym wydaniu, postać już kultowa. (;
Gentleman - niemiecki rastafara, który dorównuje Marley'owi.
Misfits - stary, ale jary punk.

Zdecydowanie na ' nie ' :
Tokio Hotel - 100% kiczu i tandety.
Mandaryna i Doda - co to ma w ogóle być ? Choć Doda jednak ma głos, nie cierpię jej twórczości.
Marilyn Manson - temu panu podziękuję. Zarówno jesli chodzi o muzykę, jak i wykreowaną postać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej