Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Zespoły, wykonawcy etc...
KrokusM:
Temat jest tak banalny i oklepany, ale ze zdziwieniem stwierdziłem, że na tym forum go brakuje. Jest oczywiście "co słuchacie?", ale mi chodzi o to by zrobić ogólne rozpoznanie, a mianowicie : Za jakimi zespołami (lub wykonawcami) przepadacie, lubicie, kochacie itp. i jakich uwielbiacie mieszać z błotem lub po prostu słów wam na nich szkoda Piszcie kto i za co.
Te "fajne"
-Slipknot- za orginalność,za wokal Corey'a i trudne do rozgryzienia teksty.
-Godsmack- ci to jak przyp*dolą to nie ma bata
-Soulfly- jak dla mnie są jedyni w swoim rodzaju, nieważne czy chodzi o świetne teksty czy gitarowe riffy, "Soulflaj" rządzi
-Vader - Jedna z niewielu polskich kapel trzymająca styl nie oglądając się na panuące w naszym kraju i na świecie "trendy". Chłopaki grają swoje i za to ich ubóstwiam
-Machine Head- nie wiem, dlaczego ich tu nie wymieniłem (najwyraźniej zapomniałem:). Ostatnimi płytami udowadniają, że umieją połączyć komplekosowość i prostotę kompozycji w bardzo umiejętny sposób. Niebanalne teksty, które interpretować można na wiele sposobów, genialne, trashowe solówki, a perkusja McClain'a to już po prostu majstersztyk.
I te "nie fajne":
-TOKIO HOTEL!!! - kwintesencja kiczu i wieśniactwa, do szału doprowadza mnie w nich wszystko, od tych polakierowanych paznokci, aż po samą "muzykę". A ten kilkunastoletni pseudo-wokalista to już szczyt żenady..
-Papa Roach- Po przesłuchaniu ich ostatniej płyty, zawartość mego żołądka gwałtownie zaczęła domagać się wolności.
-Marilyn Manson- Gość po prostu mnie śmieszy. Wykorzystuje swój pseudo demoniczny image tylko po to, by było o nim głośno. Jego talent sprowadza się do tworzenia marnych coverów znanych hitów-shitów (np. Sweet dreams), lub pisania tekstów tak subtelnych, że po ich przeczytaniu miałem ochotę utopić się w misce moich płatków śniadaniowych...
-Mógłbym tutaj wymienić jeszcze kilka Dodów elektronów, margaryn i arbuzów, tylko po co? Po przeczytaniu niniejszego posta każdy powienien się mniej więcej orientować jaki jest mój stosunek do takich wykonawców :P
I to już chyba naprawdę wszystko...
Sir_William:
Zespoły w porządku:
Metallica: Bardzo podoba mi się ich muzyka. Jest klimatyczna i zawsze porusza inne tematy. Szczególnie utwory z początku lat '80-tych.
Iron Maiden: Podobnie jest jak z Metallicą, jednak ich muzyką zacząłem się interesować nie dawno, pisząc artykuł na pewną stronę poświęconą światowemu rock'owi.
Wilki: polski zespół rockowy. Kupiłem ich jedną płytę z 2002 roku Wilki 4, bardzo spodobał mi się klimat osadzony na tejże płycie. Słuchając przez kolejne lata po dzień dzisiejszy.
Queen: Każdy zna Freda Merkury i jego piosenki! "I want to break free" czy "Radio GAGA" - klasyka! Grają disco z lat '70-tych, jednak nie jakieś (przepraszam za wyrażenie) kastracie piski. Muzyka wpadła mi w ucho i bardzo często słucham ją z moim ojcem - muzyka łączy pokolenia
The Scorpions: Brak mi słów na tę grupę! Odznaczyli się wielkimi hitami na międzynarodowej scenie muzycznej. Bardzo ich za to cenię!
Alter Bridge: Kiedyś usłyszałem ich piosenkę Down to my last w Gadu Radio Rock, spodobała mi się, po czym zakupiłem kilka ich płyt. Pozdrawiam fanów tej grupy!
Linkin Park: Będzie to ostatnia grupa, gdyż mógłbym się tutaj długo rozpisywać. Najdłużej jej jestem "wierny". Od 2000 roku jestem ich wielkim fanem. Ceniąc za ich muzykę. Szczególnie podobała mi się płyta
Meteora, na której to były umieszczone najlepsze kawałki tej frakcji muzycznej.
Zespoły NIE w porządku:
Virgin: n/c
Tokio Hotel: totalny kanał i beznadzieja - niemieckie "G".
Disco Polo: chciałbym tutaj "zjechać" wszystkich wykonawców tego głupiego rodzaju muzyki, jezeli umówimy się, że muzyką można to nazwać. Jest to kompletne bezguście i popadanie w kompleksy poprzez zhańbienie i wygłupianie się na scenie, myśląc, że robi się coś wielkiego. Teksty piosenek, jakie czasami słyszę są baaardzo ambitne, takie jak "Tera mnie to wali, bo jestem na fali(...)" czy "Nie da Ci tego ojciec, nie da Ci tego matka, co da Ci Twa bliska - sąsiadka". Totalny chłam!
Legolas:
Ja uwielbiam:
-Scootera - techno fajne ale nie wkółko ta sama nadupcanka ale fajne techno.
-Paktofonika - szczególnie Jestem Bogiem i Ja to Ja
-A tak to jeszcze muzykę filmową z różnych filmów : Matrix,Blade,Szybcy i Wściekli Tokyo Drift itp
A czego nie znosze:
-Virgin - wpienia mnie to babsko mam wielki biust na scenie drze ryja i myśli że komuś sie to podoba.
-Tokio Hotel - paru niemieckich wieśniaków którzy myślą że są sławni i wszystko to samo ten ich niedorobiony wokalista również drze ryja i nic z teog nie wynika.
Riddle.:
The best of the best:
Linkin Park: Pierwszy zespół z jakim się naprawde zżyłem. Są ze mną od 2001 roku. Ich muzyka do mnie przemawia ze względu na tematy jakie poruszają.
Limp Bizkit: Mimo iż słucham tego zespołu dość rzadko to odkryłem, że nie mógłbym sobie bez niego poradzić. Ich muzyka sprawia iż odrywam sie od świata by pogrążyć się w swoim gniewie i sprawić by sobie poszedł.
Red Hot Chili Peppers: Ten zespół wymiata. Wszystko dzięki Reinmarowi. Pozytywna muzyka i cudowne brzmienia gitary basowej oraz elektrycznej.
Nirvana: Ostatnio ciągle na moim winampie...
Dżem: Kto zna ten wie. Kto nie zna ten niech wejdzie na ich strone bo w kilku słowach ich muzyki opisać się nie da.
Metallica: Wszyscy znają...
Kicz...
Tokio Hotel: Nie dość, że szwabusy to jeszcze jedyni ich fani to szwabskie i Polskie "trzynastki".
Blog27: Brzydkie, zero talentu, bogaty tatuś...
Z wyrazami szacunku...
Ziemuś:
Najlepsze: Metallica-klasyka, Judas Priest-tez nie ma co mowic dwa najlepsze zespoly, AC/DC-rockowy klimat lat 60 :), Queen, Ugly Kid Joe bardzo stara kapela ale zarabista !,Manowar-super tez heavymetall Znienawidzone przeze mnie : Virgin,tokio hotel,disco polo i inne gowniane techna i hip-hopy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej