Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Rasher swe dziatki pozna - Emerick

<< < (6/33) > >>

TheMo:
Tutaj diler trochę zmiękł, co było widać w jego oczach.
- Kurna, ty jesteś od Zueshczyka! Mogłem się domyślić, nikt inny by go nie szukał. Słuchaj, poszukaj go w dracońskich tunelach pod miastem, miał się skumać z przemytnikami i spierdolić jak najdalej. Nic więcej nie wiem.

Zaidaan:
Jaki do cholery Zueshczyk? Przynajmniej gadać zaczął. Mam nadzieję, że go tam nie spotkam. Pomyślał. Zadowolony z nowych informacji spróbował dopytać dalej. - Jak się tam najszybciej dostać i gdzie dokładnie są? Tunele są do ulicha wielkie. Przycisnął bardziej ostrze niemalże rozcinając pierwsze tkanki.

TheMo:
- Nie wiem, mają swoje tajne przejścia. Chcesz się tam dostać? To idź na drugi koniec podgrodzia i szukaj domu z napisem przed drzwiami "ogrodnik". Powiedz mu, że zeszłoroczna paprotka ci oklapła i potrzebujesz nowej, z doniczką. Tylko nie mów, że ja ci cokolwiek powiedziałem!
Kiedy diler poczuł mocniej ostrze na swojej szyi, zaczął nerwowo ruszać ręką, jakby chciał je złapać i oderwać od swojego ciała. Spod metalu pociekła kropelka krwi.

Zaidaan:
Emerick, który dopiął swego zapamiętał to "hasło" jednocześnie zabrał nóż spod szyi dilera i schował, kto wie kiedy się przyda. - Przynajmniej się do czegoś przydałeś, a jeśli mnie oszukasz to ta rana na szyi przedłuży się. - W końcu puścił całkowicie zbira i szybko ruszył w powiedziane miejsce.

TheMo:
Nożyk, który schowałeś do kieszeni nie był jakiś solidny i z czarnej rudy, a najtańszy model, który już trochę zżerała rdza.
Spokojnie opuściłeś karczmę na rzecz zimnych i ciemnych uliczek podgrodzia. ÂŚnieg skrzypiał pod twoimi stopami. A tu trzeba pilnować, by nie przegapić celu.

//Nożyk dilera:
Nazwa broni: nożyk
Rodzaj: nóż
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,28kg mosiądzu o zasięgu 0,2 metra. Skorodowany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej