Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Rasher swe dziatki pozna - Emerick
Zaidaan:
Nazwa wyprawy: Rasher swe dziatki pozna - Emerick
Prowadzący wyprawę: Themo
Wymagania do uczestnictea w wyprawie: Chęć dołączenia do Bękartów
Uczestnicy: Emerick
Emerick podrapał się po brodzie spoglądając na Smauga. - No, dobra, więc? Co trzeba zrobić?
TheMo:
- Jest sobie taki drobny rzezimieszek zwany Hardym Clangiem. Poszukiwany żywy. Znajdź go, dostarcz przed oblicze sprawiedliwości i skasuj nagrodę. Metoda dowolna.
Zaidaan:
Jakbyś mi jeszcze powiedział gdzie go mogę znaleźć.. Pomyślał. Wziął oddech i powiedział - Eh, a jakieś wskazówki? Gdzie mogę go znaleźć gdzie bywa, albo jak wygląda, cokolwiek?
TheMo:
- Jakbym wiedział to sam bym przepijał nagrodę. Ponoć ciągle jest w Efehidionie. Pod latarnią najciemniej. Wiem tyle, że to człowiek, jest łysy i ma na policzku wytatuowaną jaszczurkę. Obracał się w szemranym towarzystwie, więc szukaj w ciemnej stronie miasta.
Zaidaan:
Przynajmniej tyle.. - Więc Emerick nie mając czasu do stracenia ruszył za pierwszym pomysłem poszukać go w najbiedniejszej z części miasta czyli Podgrodzie, gdzie biedaków, żebraków, bezdomnych ludzi jest co nie miara, a także miejsce to nie grzeszy ludźmi prawymi, gdzie roi się od rzezimiechów i innych marginesów społecznych. Miał tylko jeden cel, znaleźć gościa pasującego do opisu, zabrać go do straży miejskiej i odebrać nagrodę. Więc w końcu pojawił się tam i zaczął rozglądać się za ludźmi, czy któryś nie ma jaszczurki na policzku; albo też nie jest łysy, co prawda byłaby to połowa sukcesu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej