Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Film

<< < (2/5) > >>

viqux:
Cóż, przyznam szczerze, że niezbyt widzę film Gothica...
Nigdy nie widziałem dobrego filmu, który został zrobiony na podstawie gry - Gothic może być jakimś cudnym wyjątkiem, bla bla bla, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam. Po pierwsze, na takie przedsięwzięcie potrzeba kasy, a wątpie by znalazł się producent, który by wyłożył miliony na film o grze, która, bądź co bądź, nie zdobyła wielkiej popularności [inaczej g2] i której faubła jest nie tyle uboga, co niezbyt porywająca.
Poza tym, ciekawe jak by scenarzystom udało się zmieścić choć połowę akcji z gry [której przejście zajmie conajmniej kilkanaści godzin] w max. 2 godziny...
wniosek: małe szanse...

pozdrawiam

Tristram:
Według mnie film o gothic był by klapą.  Lepiej grać a nie oglądać film.Zresztą Gothic mozna rozpoczac na pare sposobów ciekawe jak by to ukazali  ??Film był by nudny jak flaki z olejem.Zresztą jaka firma by go wyprodukowała może Warner Bross??Albo Disney  .

Pozdro
Tristram

Zielony_Diego:
Powiem krótko-dla mnie Gothic nie ma konkurencji jeśli chodzi o fabułę gry.To jest po prostu mistrzostwo i popieram ideę filmu  I nie ma co prorokować
''Według mnie film o gothic był by klapą. ''
bo to by się dopiero okazało.
Film na podstawie fabuły jedynki  miałby spore szanse  Ten klimat kolonii karnej,wyobraźcie to sobie  
heh...tylko kto zagrałby Bezimiennego?  jakieś propozycje?

Wrath:
Pomysł dość dobry lecz prawie nie wykonalny tak samo jak zrobienie filmu na temat każdego innego RPG a czemu no bo w Gothicu można zostać cieniem, szkodnikiem, albo nowicjuszem na a dalej to się rozgałęzia np. cień może zostać strażnikiem lub magiem ognia no i potem fani będą narzekać np. ja przeszedłem grę magiem wody, a w filmie Bezi został ÂŚwiątynnym strażnikiem i co z tym fantem zrobić więc myślę że zrobić film Gothic jest wykonalny lecz nie wszyscy będą zadowoleni.

Boba Fett:
Muszę się tutaj zgodzić z panem Thrallem. Takiego filmu nie da się zrobić - i raczej nikt nie zrobi.
Jest to spowodowane tym, że w czasie gry mamy możliwość dołączenia do trzech różnych obozów, w których są zupełnie inne zadania.
W ogóle sam Gothic Der Film bazował tylko na Starym Obozie - no ale cóż, fajnie, że chłopaki w ogóle go zrobili.
Za to kinowa produkcja nie mogła by się opierać na tym, na czym opierało się w/w dzieło. Byłoby zbyt wiele sprzeciwów i narzekań ze strony fanów. Jedni mówiliby, że bardziej lubią Nowy Obóz/Obóz Bractwa, a tu na chama Bezimienny został Strażnikiem/Magiem Ognia.
Chociaż chciałbym ujrzeć film na podstawie Gothica 1 na wielkim ekranie, obawiam się, że to marzenie jest nierealne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej