Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Próba Siły #17 - Forneas
Evening Antarii:
- Zartat nie rychliwy, ale sprawiedliwy- podsumował Bethrezen. - Tak, oczywiście. Potrzebujemy ludzi, rekrutów. Ja zaś jestem paladynem, nazywam się Bethrezen Hatton, wybacz, że wcześniej się nie przedstawiłem, ale ta Frida mi po głowie chodziła, takie czarne myśli... Teraz zapraszamy do naszej głównej siedziby, do gminy Raschet. Mieści się tam cytadela Bractwa ÂŚwitu. Udaj się tam z najbliższym konwojem. Ktoś będzie na ciebie czekał w Kapitularzu.
WYPRAWA ZAKOĂCZONA POWODZENIEM !!![/b]
PODSUMOWANIE:Forneas miał się dowiedzieć co się stało z małą dziewczynką, Fridą Penn, odwiedzającą rycerzy Bractwa, by dostać trochę grzywien i coś do jedzenia. Miała dom, ale jej sytuacja była ciężka. Matka chorowała i trudniła się nierządem, by nakarmić dziewczynkę. Ojciec był pijakiem i przepijał rzeczy Fridy. Dziewuszka zaś dobrze liczyła i ogrywała wszystkich w karty. Forneas dowiedział się, że pracowała na Bławatnej w sklepie i była dość zadbana, tzn. miała czyste włosy i paznokcie. Odwiedzała Bibliotekę, pomagała kupcom, była zaradna. Forneas widział Fridę, podążał za nią, gdy jeden z kupców wskazał na nią, jak przypadkowo przechodziła. Dostrzegł, że dziewczynka wchodzi do porządnego domu w dzielnicy obywatelskiej. Uznał, że jest tam szczęśliwa i ma normalny dom. O wszystkim opowiedział Bethrezenowi.
NAGRODY:
Forneas:
Przystąpienie do Bractwa ÂŚwitu
TALENTY:
Forneas:
Opisy: 1 złoty talent
Walka: brak
Aktywność: 1 brązowy talent
Silion aep Mor:
Wyprawa zaakceptowana!
//Stan talentów - Forneas:
Brązowe talenty: 3
Srebrne talenty: 0
Złote talenty: 1
[member=25911]Evening Antarii[/member] - w przyszłości oznaczaj mnie bo tak to nie widzę kiedy jest skończone.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej