Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Rasher swe dziatki pozna - Szeklan
DarkModders:
Jaszczur wszedł do pokoju dowódcy. Na jego widok ściągnął z głowy hełm biorąc go pod pachę. Po tej czynności skłonił się lekko jak to ma się w szlacheckim zwyczaju.
- Witaj komendancie. Mam dla pana ważne notatki i dokumenty odnośnie tej szajki.
Po tych słowach podszedł do stolika komendanta kładąc na nim swój hełm. Wsadził dłoń do kieszeni by wyciągnąć z niej mapę jak i notatki. Tak też uczynił. Wszystkie ważne, dla sprawy, dokumenty położył na stoliku. Hełm zaś zabrał ze stolika.
TheMo:
Komendant uważnie przejrzał wszystkie dostarczone mu kartki.
-Przecież to się pokrywa z mapą ich wybryków. Na szczęście nie zdążyli wszystkiego zrobić. Ech, teraz pozostaje się skontaktować z Zuesh, żeby tam rozpracowali szajkę. ÂŚmierdzi mi to czymś grubszym. Przynajmniej tych tutaj mamy z głowy. A tobie należy się nagroda.[/i]
Powiedział i wyciągnął na blat 70 grzywien.
DarkModders:
Jaszczur popatrzył sie na sakiewkę z grzywnami. Założył hełm a sakiewkę odsunął na bok.
- Ja to nie dla pieniędzy robie, komendancie. O spokój chodzi. Użycz mi tylko kilku strażników. Chce wydostać te towary z kanałów i przekazać je marynarzą. Kilku z nich siedzi u Toma.
TheMo:
-Tym już się sami zajmiemy. Mamy tu całą teczkę ze skargami na tą bandę. Będziemy wiedzieli komu co oddać. Wytłumacz mi tylko jak tam trafić, bo za każdym razem błądziliśmy po kanałach, albo któryś z nas dostawał bełta znikąd.
DarkModders:
- Jeśli chcesz tam trafić to zapraszam na wspólny spacer. Te kanały znam na własną rękę. - powiedział podchodząc bliżej drzwi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej