Autor Wątek: Rynek zbytu  (Przeczytany 19933 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Rynek zbytu
« Odpowiedź #220 dnia: 07 Maj 2016, 15:37:11 »
//Musiałbyś ich dość mocno rzucić. Tak, nie atakowaliby od razu.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #221 dnia: 07 Maj 2016, 15:44:44 »
Bandyci nie spodziewali się  jednak że nie mają do czynienia ze zwykłymi pachołkami a z doświadczonymi wojownikami. Paladyn jednym ruchem dłoni uniósł bandytów na wieży w mortokinetycznym uścisku i z całej siły posłał ich w dół na spotkanie z ziemią. Kątem oka dostrzegł ostatniego pistoleciarza który stał za wozem . przeniósł się za pomocą swojej niezawodnej zdolności za  niego i szybkim ruchem dobył miecza zza pasa . Podżegacz odwrócił się ale nie zdążył wystrzelić ani nawet próbować zablokować ataku gdyż bardzo mocny cios Wojownika w szyję delikwenta poważnie rozciął mu tętnice szyjną. Bandzior padł  na podłoże w kilka sekund wyłaniając z swej szyi wszystko co tam miał w środku. Szybko zmarł, Drugi bandyta ten który nie trzymał Marduka zaczął biec w jego kierunku. Paladyn dobył swojej drugiej broni czyli młota. Bezproblemowo unikał ciosów opryszka. Po chwili uderzył go bardzo mocno w tylną część uda sprawiając że ten opadł na ziemię. Szybko doskoczył do niego i potężnym ciosem w twarz zamordował go.

2x Bandyta podżegacz [ lecą w stronę ziemi]
1x Bandyta [ten który trzyma Marduka]

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #221 dnia: 07 Maj 2016, 15:44:44 »

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Reputacja: 4731
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #222 dnia: 07 Maj 2016, 15:49:36 »
-ÂŹle trafiliście, skurwysyny.- wykonał nieznaczny ruch ręki. ten który trzymał nóż przy gardle nic nie poczuł. Potęga mortokinezy złamała mu kark w ciągu kilku sekund. Sztylet upadł, zanim trup zwalił się na Marduke'a.  Rycerz zrzucił z siebie truchło i dobył tarczy oraz miecza. Począł iść w stronę wieży.
-Wykończmy skurwieli.- dodał, ale nie on. Pazuzu.

2x bandyta podżegacz

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #223 dnia: 07 Maj 2016, 18:24:25 »
Dwóch podżegaczy rąbło o zamarzniętą ziemie z całej siły. Do waszych uszu doszły odgłosy łamanych kości. Pukawki podżegaczy wpadły gdzieś w śnieg. Przeciwnicy byli na jakiś czas unieruchomieni. Jeden zwijał sie z bólu, z powodu złamań. Drugi stracił przytomność.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #224 dnia: 07 Maj 2016, 19:21:37 »
Gorn Przemieścił się w stronę 2 pozostałych przy życiu. Tego zwijającego się z bólu Wojownik dobił wbijając mu miecz w serce aby ukrócić jego męki na tym świecie. Drugi pozostał nieprzytomny. Gorn zwrócił się do swojego towarzysza - Jak chcesz możesz z nim pogadać. Może dowiesz się czegoś ciekawego. Po chwili Paladyn zaczął przeszukiwać ich ciała. Temu nieprzytomnemu odebrał wszystkie bronie i położył poza zasięg jego rąk aby nie mógł po nie sięgnąć w przypadku jakby chciał atakować.

1x Bandyta podżegacz

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #225 dnia: 07 Maj 2016, 19:35:12 »
//Szeklan, możemy wziąć ich broń, jeden z nich wpisałby je do KP, ale nie dawał udźwigu, a jedynie dalibyśmy tą broń na wóz?
Marduke schował broń.
-Dobra robota.- chwycił nieprzytomnego za fraki i walnął go w twarz z otwartej ręki. Bandyta się obudził. Rycerz popchnął go pod ścianę i docisnął but do jego gardła.
Mam Cię wypatroszyć czy rozerwać na strzępy skurwielu?- spytała Pazuzu która przejęła kontrolę nad Rycerzem.
Co ty odpierdalasz?
Demonica nadepnęła bandycie na prawą rękę, z całej siły, łamiąc jej kości. Jeszcze mocniej docisnęła but do jego krtani.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #226 dnia: 07 Maj 2016, 19:45:08 »
Gorn spokojnie przyglądał się pokazowi przesłuchania przez ,, Marduka''. Kiedy przeszukał ostatniego przeciwnika. Stanął obok kompana i z założonymi rękami obserwował  okolicę jednocześnie mając na uwadze przesłuchanie.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #227 dnia: 07 Maj 2016, 19:55:45 »
-Dużo was jeszcze jest?- spytała zwalniając nacisk buta. Zamiast tego uniosła podżegacza mortokinezą, przy tym przyciskając go do muru i uniemożliwiając ruch.
Obiecuję że nie zabiję Cię, ba, pomogę Ci jeśli mi powiesz, czy jesteście członkami jakiejś większej grupy. I jeśli tak to gdzie można was spotkać?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #228 dnia: 07 Maj 2016, 20:15:38 »
Podżegacz ocknął się. Będąc w mortokinetycznym uścisku zaczął się wierzgać a także i panikować.
- My tylko kradniemy mąkę by sprzedawać ją na lewo. Przysięgam, działaliśmy tylko w takiej grupie ale wszystko spierdoliliście.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #229 dnia: 07 Maj 2016, 20:19:33 »
Gorn podszedł bliżej do podżegacza. - Komu ją sprzedawacie? Trzeba było się zastanowić dwa razy zanim postanowiliście spróbować z nami takiej sztuczki. Niestety nie będziesz miał okazji aby powtórzyć ten sam błąd. Rzekł Gorn dalej mając założone ręce na piersiach. Czekał co zrobi jego towarzysz w boju Marduk. 

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #230 dnia: 07 Maj 2016, 20:26:19 »
-Z tym że dam Ci żyć... to było kłamstwo.- rzekła Pazuzu. Następnie cisnęła bandytę o jedno z drzew, łamiąc kilka gałęzi. Podżegacz ryknął z bólu. Po tym zaryła nim o ziemię a na końcu znów o wieżę, krusząc kamienie, wszystko to w akompaniamencie ryków agonii. Nieruchome ciało puściła na ziemię.
-Sprawdź czy żyje jeszcze. Dobij, jeśli będzie trzeba. Potem weźmy ich broń na wóz. Opchniemy.
Coś ty zrobiła?
Coś czego ty byś nie mógł.
Marduke odzyskał kontrolę nad ciałem.
Jak wrócimy to znów pożyczam Twoje ciało. Nigdy jeszcze nie miałam chuja.
Nie mając co robić zaczął zbierać pistolety podżegaczy

//Zabieram:[/b
4x
]Rodzaj: pistolet skałkowy
Obuch: 15 + obuch materiału pocisku
Opis: Wykonany z 0,57kg stali Valfdeńskiej i 0,37kg drewna o zasięgu do 50 metrów.

//Ponawiam pytanie, możemy zebrać ich broń, wpisać ją do kp, ale bez jej ciężaru i dać na wóz? Technicznie mogą je nieść konie.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #231 dnia: 07 Maj 2016, 20:28:21 »
// Możemy z tego co pamiętam. Popraw sobie na 3 pistolety bo nie ma 4 podżegaczy więc są tylko 3. Dodaj sobie część z tych broni do siebie. 

Gorn zaczął zbierać wszelki oręż zabitych bandytów. Przechodząc obok tego z którym pobawił się ,, Marduke'' wbił mu miecz w serce likwidując go jeśli żył. Schował swoje bronie. Zebrawszy wszystkie położył je na wozie.

Zabieram:

3x
Nazwa broni: sztylet podżegacza
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,62kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra.

« Ostatnia zmiana: 07 Maj 2016, 20:42:40 wysłana przez Gorn Valfranden »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #232 dnia: 07 Maj 2016, 21:02:09 »
Bandyci nie żyli. Cóż, nie pozostało nic innego jak udanie się w dalszą drogę do Certuzy. Teraz mieliście już z przysłowiowej górki.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #233 dnia: 07 Maj 2016, 21:07:19 »
Rycerz pozbierał dalsze części ekwipunku i dał je na wóz, po czym wsiadł nań.
-Muszę Ci coś powiedzieć. Moje moce pochodzą od...- efektowna pauza.-Demona.

//Zabieram:

x2
Nazwa broni: miecz bandyty
Rodzaj: miecz
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,94kg mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.

X4
Nazwa broni: sztylet bandyty
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,62kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #234 dnia: 07 Maj 2016, 21:13:26 »
Gorn wsiadł na wóz.  nie zdziwił się słów Marduke który mu wyjawił że jest opętany . Szczerze mówiąc Domyślił się  tego kiedy jego kompan użył mortokinezy aby złamać kark bandycie który trzymał mu sztylet przy gardle.  a utwierdził go tym jego pokaz bezwzględności wobec tego którego na chwilę oszczędzili. . - Wiem o tym,domyśliłem się chwilę po początku walki. Ja też mam moce od demona. Wzruszył  ramionami Paladyn. Gorn spokojnie rozsiadł się na wozie.
« Ostatnia zmiana: 07 Maj 2016, 21:16:28 wysłana przez Gorn Valfranden »

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #235 dnia: 07 Maj 2016, 21:24:06 »
-Używam mocy zła by czynić dobro. A tamtemu, należało się.- odrzekł ukrywając niepewność.-Jedyną wada jest to że, Pazuzu jest zboczona.
Hej! Znegowałeś moją największą zaletę!

Wóz skierował się na wschód od wieży, tak jak gwardzista powiedział.
« Ostatnia zmiana: 07 Maj 2016, 21:32:37 wysłana przez Marduke Znikąd »

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #236 dnia: 07 Maj 2016, 21:40:01 »
- Jeśli czynisz to mocą dobrą to jak dla mnie spoko. Owszem, należało mu się. Pewnie zabił już kilka osób. Musisz przeżyć jej zboczenie :D .  Tymczasem odezwał się demon  Nawet Herkules dupa gdy przeciwników kupa Wypowiedział się demon nawiązując widocznie do przewagi liczebnej. - Możliwe, ale z nami takie chłystki nie mają za łatwo. Jak było widać załatwiliśmy ich. Dobrze że się nie odpaliłeś.  Niedługo zacznę sobie używać. Powiedział demon mając na myśli że jego żądza krwi nie zostanie za szybko zaspokojona.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #237 dnia: 07 Maj 2016, 21:44:29 »
-Powiedzieli mi że od ruin na wschód i powinienem dotrzeć.
Powiedzieli co wiedzieli...
-Można wiedzieć, po co byleś w Mor Andor?

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #238 dnia: 07 Maj 2016, 21:54:15 »
- A po co chcesz to wiedzieć?. Nie mam zamiaru tego kontynuować. Mogę ci tylko powiedzieć że nie zdążyłem nic tam zrobić. Odpowiedział Gorn kompanowi. - A ty skąd wytrzasnąłeś swojego demona?.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #239 dnia: 07 Maj 2016, 22:01:25 »
-Przyszedł do mnie raz jakiś krasnolud. Domenik chyba. Chlaliśmy w najlepsze. W końcu padliśmy. Obudziłem się w obecności Pazuzu.- odrzekł.-A Twój?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #239 dnia: 07 Maj 2016, 22:01:25 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything