Autor Wątek: Rynek zbytu  (Przeczytany 20440 razy)

Description:

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Reputacja: 4731
  • Memento mori.
    • Karta postaci

Odp: Rynek zbytu
« Odpowiedź #140 dnia: 05 Maj 2016, 11:12:42 »
W końcu Rycerz skończył swój posiłek. Podziękował.
-Gdzie mogę odnieść naczynie?

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 05 Maj 2016, 20:08:49 »
- Nie fatyguj się. Ja odniosę. - powiedziała wstając od stołu i zbierając drewniane miski. Wraz z nimi udała się do kuchni.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 05 Maj 2016, 20:08:49 »

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 05 Maj 2016, 20:17:49 »
Oddał jej swe naczynie i na powrót zasiadł koło Mortisa. Wciąż czuł pyszny smak w ustach. Napiłby się piwa, ale tak przy dzieciach nie wypada. Zebrał dokładnie wszystkie włosy i ściągnął z nadgarstka rzemień. Zawiązał na włosach dwukrotnie - nie za mocno, nie za lekko.
-Zastanawiam się, czy by nie pójść rano do szewca, jeśli go tu macie, by mi opończę zszył.- rzucił. Wszak, Rycerz z poszarpaną opończą nie wyglądał dostojnie.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 05 Maj 2016, 20:26:06 »
- Tu raczej ciężko o taką osobę. - powiedział wstając od stołu. - Czas iść spać. Twoje łóżko to te od okna. - powiedział pokazując ci je. Byliście przecież w pokoju z łóżkami.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 05 Maj 2016, 20:36:46 »
-No dobra, załatwię to po powrocie do Efehidonu.- odrzekł podchodząc do łóżka i klekając przed nim. ÂŁokciami oparł się o łóżko, splótł palce jakby w jedną pięść. Jego umysł wraz się oczyścił z wszystkich myśli tego dnia. Zamknął oczy. Uciął nawet kontakt z Pazuzu. Głowę oparł o dłonie. Dało się słyszeć jedynie jego szept.
-Zartacie, dziękuję Ci za ten dzień, oraz każdą okazję do krzesania Twego światła jaką mi dziś dałeś. Bądź miłosierny dla rodziny która mnie przyjęła, dla gwardzistów którzy mnie opatrzyli. Bądź okrutny dla moich i Twoich wrogów. Pomóż mi lepiej władać nad swoim złem, przekuwać je na narzędzie światła. Tobie zawierzam kolejny dzień i każdy jaki po nim przyjdzie. Ja Twój miecz. Dubhenn haern am glǎndeal, morc'h am fhean aiesin, dzięki Tobie.- wstał i położył się.-Niech zgaśnie każda świeca, prócz tej Pana. Zartat niech nad wami czuwa tej nocy.- po czym zamknął oczy.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 05 Maj 2016, 20:41:03 »
Mortis tak uczynił. Po tych czynnościach położył sie zasypiając jak dziecko. Zasnąłeś dosyć szybko. Wygodne łóżko dawało poczucie wygody to też poprawiało sen. Rano zostałeś obudzony potrząśnięciem. Wraz z nimi usłyszałeś głos Mortisa.
- Pobudka! Zaraz spóźnimy się do młyna. Szybko, szybko!

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 05 Maj 2016, 20:43:40 »
Rycerz otworzył oczy. Ostrożnie się podniósł.
-Zartacie świeć nad tym dniem.- był wyspany. Ułożył tylko pościel, by zostawić ją w porządku.-Zatem prowadź.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 05 Maj 2016, 20:47:35 »
//Mamy 9:00. Na zewnątrz sypie śnieg i to dość obficie.

Za nim wyzbierałeś sie z domu Mortis czekał już na ciebie na polu wraz z dwoma końmi. Po twoim wyjściu skierował sie, wraz z końmi, w stronę młynu.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 05 Maj 2016, 20:53:40 »
Rycerz zarzucił kaptur na głowę, bowiem nie chciał moczyć włosów i poszedł za Mortisem. Po chwili się z nim zrównał.
-ÂŁadna pogoda.- rzekł.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 06 Maj 2016, 08:59:03 »
- Idealna. - odpowiedział ci krótko. Mortis nie za bardzo przepadał za zimą.
Po chwili marszu dotarliście przed młyn.

W centrum wioski mieści się młyn, który daje prace wielu ludziom z wioski. Pszenica, która tu przybywa jest przetwarzana na różnego rodzaju mąki. Niewielka jej część trafia do karczm jako słód do piwa. Rzeka, która przepływa koło młynu zasila go. Lekko już podniszczony powstał po odbiciu wioski przez oddziały Gwardii Ludowej. Powstał on w miejscu starego magazynu buntowników. To właśnie stąd mąka rozchodzi się po całej wyspie i trafia do każdej karczmy w postaci pieczywa. Młynem zajmuje się miejscowy sołtys, który trzyma nad nim piecze. Z powodu dobrej jakości mąki czerpie z niego wielki zysk. Bez młynu wioska nie poradziłaby sobie finansowo.

Przed nim panował niesamowity tłok. Wszędzie stały wozy do których pakowano worki z mąką. Były to ostatnie partie nowego towaru przed rozpoczęciem się Veris i nowych zasiewów. Pozostałą część pszenicy trzeba było właśnie pozostawić na zasiew, a po ostatniej wojnie za dużo jej nie zostało. Mortis podprowadził konie bliżej młynu. Wtedy usłyszałeś głos dobiegający od strony wozów a był skierowany właśnie do was.
- Mortis, do cholery, co tak długo? I gdzie ty masz w ogóle wóz? - zapytał wyraźnie zainteresowany brakiem wozu i spóźnieniem Mortisa.
- Po drodze miałem wypadek. Wóz mi się rozwalił. Koła odpadły a pozostała część wozu sama się rozwaliła. Co poradzę na to że te wozy są w kiepskim stanie? Ty przecież tego doglądasz.
Biff zaczerwienił się ze złości. Zacisnął dłonie w pięści ale szybko opanował się. Widziałeś że za chwilę może dojść do rękoczynów a tego nikt nie chce.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 06 Maj 2016, 09:58:23 »
-Spokój, Biff - bo to ty, tak?.- rozkazał i spytał przyszły Rycerz.-Mamy mąkę. Ja tu zaś przybyłem od Szeklana. Mam poszukać nowych rynków zbytu tejże mąki.- dodał.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 06 Maj 2016, 10:06:42 »
Słysząc jak ty mówisz do niego po imieniu wpadł w furie.
- Nosz kurwa nie wytrzymam! Ja ci dam mówić do mnie po imieniu!
Po tych słowach prawie się na ciebie rzucił ale powstrzymało go dwóch farmerów. Wytłumaczyli mu na spokojnie o co ci chodzi i od kogo jesteś. Wtedy się opanował. Podszedł do ciebie trochę zmieszany swoim wcześniejszym zachowaniem.
- Przepraszam... Ja już tak mam od czasu zakończenia wojny. Przejdźmy może do rzeczy. Szeklan cię tu przysłał, tak? Twój wóz już czeka załadowany. Masz jechać do Certuzy i sprzedać tam wszystkie worki. Cena za jeden to 80 grzywien. Jasne?

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 06 Maj 2016, 10:13:34 »
Gdy Biff wpadł w ową furię i gdy już się miał rzucać, Rycerz błyskawicznie dobył miecza. Słuchał młyniarza z bronią w ręce i gdy miał pewność że ten się uspokoił, sprowadził broń z powrotem do pochwy.
-Jasne.
//Będę tam chodził od domu do domu czy jak?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 06 Maj 2016, 10:15:56 »
//Będziesz miał w porcie swój stragan na którym będziesz to sprzedawać.

- No to do roboty. Czas to pieniądz.
Po tych słowach odszedł od ciebie by zająć się swoimi sprawami. Mortis dostał inny przydział także wasza podróż kończyła się w tym miejscu. Twój wóz to ten pierwszy od lewej strony.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 06 Maj 2016, 10:28:29 »
//Cholera, zapomniałem spytać gdzie Certuza i jak tam jechać
Rycerz zasiadł na wóz, upewnił się że towar jest zapakowany, po czym dał koniu znak by jechał.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 06 Maj 2016, 10:31:09 »
//To będziesz jechać po omacku. Najwyżej się zgubisz ;)

Konie ruszyły powoli, można rzec że ociężale. Z takim gabarytem zapakowanym na wozie nawet stado koni miało by poważny problem w uciągnięciu tego. Po kilku metrach konie przyspieszyły tępo. Jechałeś teraz traktem prowadzącym na południowy-wschód. Nie wyjechałeś jeszcze z wioski.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 06 Maj 2016, 10:35:34 »
Serio, o drogę nie spytałeś?
Nie odpowiedział. Szukał wzrokiem jakiegoś gwardzisty, czy jakiegoś miejscowego, który by go poinstruował.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 06 Maj 2016, 10:36:45 »
Przez wioskę przechodziło kilka osób w tym niewielki patrol Gwardii Ludowej. Pozostało tylko spytać kogokolwiek o drogę.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 06 Maj 2016, 10:39:16 »
-Panie gwardzisto! Jak dojade do Certuzy?- zawołał do dowódcy patrolu

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 06 Maj 2016, 10:42:05 »
Słysząc cię zatrzymali się.
- Musisz jechać tym traktem cały czas aż dojedziesz do rozjazdu. Wtedy skieruj się w prawo i jedz cały czas za szlakiem do wielkiego głazu. Od niego musisz odbić na południe a potem, koło ruin wieży strażniczej, odbijasz na wschód i prosto do Certuzy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 06 Maj 2016, 10:42:05 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything