Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Rasher swe dziatki pozna - Gestat

<< < (8/10) > >>

TheMo:
Wampir stracił głowę. Dosłownie. Co prawda te skurczybyki są wytrzymałe, ale do tej pory nie istnieje naukowe potwierdzenie, jakoby potrafili wstać po takiej stracie. Wszystko wskazuje na to, że ty też nie dokonasz przełomowego odkrycia w tej kwestii. Jednak możesz kontynuować badania na drugim osobniku. Kiedy stanąłeś w progu chatki, przeciwnik nie wyszedł do ciebie. Chwycił dziewczynkę, która zaczęła jeszcze bardziej płakać i krzyczeć i przystawił jej sztylet do gardła. Stanął pod oknem i z niecierpliwością czekał na twój ruch.

Gestat:
Mężczyzna chwycił za klamkę, otworzył drzwi i wszedł do chaty.Gdy wkroczył do środka zauważył wampira, stojącego koło okna, który trzyma sztylet na szyi młodej dziewczyny.Gestat uniósł miecz w górę i rzekł do niego:
- Wypuść dziewczynę.

TheMo:
Twoja prośba nie zadziałała, bo wampir ani myślał opuszczać żywej tarczy. Wiedział co zrobiłeś z jego towarzyszem i nie chciał skończyć podobnie.
- Bo co mi zrobisz?
Rzekł nie odrywając ostrza od gardła płaczącej dziewczynki.

Gestat:
Mężczyzna opuścił bron na dół i pokręcił się trochę po chacie, rozglądając się za czymś, co pomogło by mu przez krótki czas zdezorientować przeciwnika, tak żeby wampir odsunął się dziewczyny.
- Ja nic ci nie zrobię, ale moja stal wręcz przeciwnie. - rzekł do niego mężczyzna z uśmiechem na twarzy.

TheMo:
Jedyne, co znalazłeś w tym celu to załadowana kusza na stole i kilka powieszonych skór i futer. Wampir wodził za tobą wzrokiem, a napięcie ciągle rosło.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej