Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Xardas... czyim wybrańcem?

<< < (4/11) > >>

Enzo:
W GII Xardas przejął moc Smoka-Ożywieńca. I powiedział, ze jest on teraz sługą Beliara. W GIII gdy grałem kiedyś u kolegi i spotkałem Xardasa to powiedział, ze nie służy Beliarowi, ponieważ jakby służył Beliarowi to zniszczyliby cały świat.

Saschy:
Moim zdaniem byli zwykłymi magami. Po prostu nie wyznawali żadnego boga.      
Chociaż po mojemu to byli tylko magowie wody a autorzy ot tak sobie pacnęli tą wypowiedź albo Polacy źle przetłumaczyli ;P

Wybrańczyni Adanosa:

--- Cytat: Smoke ---Witam.
Po pewnym czasie grania w G3 i zebrania artefaktów, usłyszałem od Xardasa przedziwne słowa. Zabić króla, Zubena i zniszczyć artefakty? A potem samemu odejść w nieznane? Po za tym, Xardas wspomina nam coś o Adanosie. Ale nie uważacie że to śmieszne? Najpierw sługa Innosa, potem Nekromanta, a na koniec Mag Wody. To co mi się najbardziej w tym wszystkim podoba, jest to, że Xardas jest właściwie niezależny.
Sam wybrał sobie boga, jakiemu chce służyć. Uważa swoje decyzje za słuszne i postępuje tak, jak chce. Dlatego właśnie motyw Xardasa w G3 jest jednym z fajniejszych wątków.

A co wy sądzicie o naszym starym " szakalu ", jak to go nazwał Pyrokar... pozdro!

--- Koniec cytatu ---

No poczytalam trochę o gothicu i zaczełam graic w gothic3. Z tego co wyczytałam bezimienny w gothicu1 postapiloj podobnie. innos/adanos/beliar

Eregrin:
Hmmmm.... To ciekawe. Ale Xardas, to najlepsze imię z gry moim zdaniem. To jest dopiero zagadka. Lecz jak mu chodziło o ARTEFAKTY ADANOSA??? To mu tam do czegoś tam potrzebne. Grałem niedawno w Gothica III i Xardas tam coś wspominał o Artefaktach Adanosa. Ale potem... To nie mam pojęcia, w każdym razie, w Gothicu III Xardas mi się wydawał... Zdrajcą, bo oddał się orkom, z którymi w G2NK kazał walczyć ze smokami i armią ciemności. Napewno też mu o orków chodziło.

szczotex:
Właśnię widze z jaką uwagą słuchacie dialogów z gry. Xardas od początku dążył do takiego planu żeby pozbawić Innosa i Beliara mocy, żeby zakończyć toczącą się od wieków wojne bogów, dlatego służym im każdemu po trochu aby ich dogłębnie poznać , przestudiować ich moc i dojść do wniosku jak może ich zniszczyć. Jeżeli zakończyliśmy G3 po stronie Xardasa to wykonaliśmy jego plan no i to chyba tyle.

PZDR szczotex

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej