Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Pertraktacje - czyli droga do pokoju

<< < (44/50) > >>

DarkModders:
- DARRURG. - powiedział.

Marduk Draven:
-A wiec Darrug, orku!- Marduke po ukłonie pospacerował dalej przez wioskę szukając w myślach innych, interesujących aspektów orkowej kultury. Przeszedł tak około dwudziestu metrów. Zauważył orka- żołnierza. Zagadał.

- Khrotok! Czy możesz mi opowiedzieć co was, orków tak interesuje w walce? Co sprawia że przykładacie taką wagę do honoru?

Gorn Valfranden:
- Dobrze, na tą chwile udało nam się zdobyć  2 tygodniowe zawieszenie broni. Wódz wyśle także swoich dyplomatów aby sprawdzić nasze intencje w sprawie pokoju. Ludzie mogą swobodnie podróżować przez tereny Giethoornu ale Jeśli ziemie orków przekroczy chociaż jeden nasz wojak  dalej będę prowadzić działania wojenne. Uwolnią więźniów i jeńców oraz zwrócą ich miastu ale tego samego oczekują od was.Jako dyplomaci mamy wolny wstęp do ich wioski. Posłuchaj mnie uważnie. Ci orkowie nie są źli. Z tego co się dowiedzieliśmy zostali oszukani i zdradzeni przez innych ludzi i przybyli tu z północy. Jeśli uda nam się pokazać że nie wszyscy ludzie są źli możecie wiele zyskać. Wszystko jasne?. A i jeszcze jedne. Jeśli masz podkomendnych o  ostrym temperamencie lepiej trzymaj ich krótko. Tak na wszelki wypadek

DarkModders:
Niestety, trafiłeś na orka który kompletnie nie znał ludzkiej mowy. Zrobił jedynie krzywą minę po czym powiedział po orkowemu.
- Drah khar jabarth?

Eret z Tihios:
Eret wysłuchał uważnie słów Gorna. Kiedy ten skończył podszedł bliżej i podał mu rękę jako oznaka pogratulowania.
- Jestem zaskoczony tą propozycją. Cieszę się że dali nam chociaż te dwa tygodnie zawieszenia broni. Ja nie mam nic przeciwko pokojowi, ta wojna już za bardzo nas wszystkich w tej okolicy wymęczyła. Jeśli chodzi o orkowych dygnitarzy to przyjmę ich z otwartymi rękami. - powiedział po czym wskazał ci ręką na basztę.
- Chodź na górę, do mojej kwatery. - powiedział po czym ruszył w jej kierunku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej