Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Na drodze ku zrozumieniu - Rieux i Gillen
Kenshin:
- Na początek musisz zapoznać się ze wszystkimi następnie poznać umiejętności dzięki, którym będziesz w stanie przetrwać w lasach i puszczy a na sam koniec będziesz poddany testowi czy się nadasz na osiągnięcie danego statusu w hierarchii Konkordatu puszczy i kniei.
Rieux:
Mogłem się spodziewać takiej odpowiedzi... Ale nikt nie mówił, że będzie łatwo.
- W takim razie nie mam więcej pytań. Za to Wy moglibyście mnie o coś zapytać - dodałem z uśmiechem.
Kenshin:
- Wykazałeś się czynami, więc nie będziemy zadawać Tobie niepotrzebnych pytań, bo już wiemy, że się nadajesz do służenia lasom i puszczy. Mam nadzieję, że będziesz godnie wypełniał swoje obowiązki, które narzucać będzie Ventepi i Hierofant.
Rieux:
Po wypiciu ostatniego łyku herbaty zacząłem kręcić młynka pustą szklanką. Czułem, że rozmowa dobiega końca.
- W takim razie pozwolicie, że odejdę. - wyjrzałem przez okno - Jest coraz później, a ja chcę jeszcze trafić dziś do Konkordatu. Dziękuję za gościnę i odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Kenshin:
- Masz rację pora się pożegnać. Bywaj i udanego powrotu do miasta. I niech Ventepi ma Cię w swojej opiece.
Rzekł Wacław a Daniel kiwnął tobie głową na pożegnanie. Teraz mogłeś spokojnie wrócić do miasta.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej