Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Test kruka #28
Nawaar:
Elf nadal przysłuchiwał się rozmowie, by coś jeszcze wyłapać, coś może mniej lub bardziej znaczącego dla jego sprawy, bo widocznie był za głupi żeby się domyślić co podają swoim konkurentom w pojedynku na picie.
Anette Du'Monteau:
Niestety nic więcej już nie mogłeś dosłyszeć.
Nawaar:
Thalen nie słysząc nic konkretnego postanowił wrócić do zleceniodawcy i opowiedzieć mu czego się dowiedział. Lepszy rydz niż nic. Powiedział sobie w głowie i ruszył do "Obieżyświata", bo tak nazywała się karczma w mieście. Elf był ciekaw odpowiedź jaką dostanie od nieznajomego i czy w ogóle jakąś dostanie. Długouchy nie zamierzał przebywać tutaj więcej, gdyż całe przedstawienie dobiegło końca. Teraz zależało mu na zdanie "raportu".
Anette Du'Monteau:
Gdy wracałeś drogą z dzielnicy biedoty to byłeś tak zajęty myślami o zadaniu że wpadłeś na kogoś. Nieprzyjemne rąbnięcie tyłkiem o ziemię nieco cię ocuciło. Okazało się, że wpadłeś na grupę trzech krasnoludów. Bardzo możliwe że wracali z tego samego konkursu co ty, tyle że odrobinę wcześniej się zabrali.
-Ej ty! Uważaj jak leziesz długouchy! - krzyknął jeden z krasnali.
Nawaar:
Rzeczywiście upadek na ziemię tymczasowo odsunęły myśli na temat zadania, jednakże dopiero po chwili elf zwrócił uwagę na trzech krasnali, którzy zwrócili mu uwagę na temat nie patrzenia pod nogi. Thalen wstał i otrzepał się z ziemi, by następnie odpowiedzieć a raczej zapytać wprost, lecz oczywiście najpierw przeprosił.
- Proszę o wybaczanie, nie zauważyłem was, gdyż się po prostu zamyśliłem. Jednak skoro na was przypadkowo wpadłem miałbym pewne pytanie. Oczywiście zapłacę jeżeli otrzymam na nie odpowiedź, której oczekuję. Jesteście chętni panowie?
Zaproponował, bo praktycznie nic nie wiedział o tej dziwnej mieszance alkoholu, ale cóż może pozostali krasnoludowie będą wiedzieć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej