Tereny Valfden > Dział Wypraw
Sile odpowiada siła, wojna rodzi wojnę, a śmierć przynosi tylko śmierć
Melkior Tacticus:
Tak jak planowano kompania wyruszyła w drogę godzinę później.
Kenshin:
Ork zasnął, gdy tylko zaczął oglądać gwiazdy. Zmęczenie dało mu się we znaki i na poważnie zapomniał, o bożym świecie. Dlatego nawet nie usłyszał prośby krasnoluda o stworzeniu zimnego podmuchu nie mówiąc już o reszcie! Zwłaszcza tym, że mamy pomóc Gunsesowi w jego samotnej walce. Kenshin wstał dopiero, kiedy zawołano go na śniadanie ten wstał otrzepał się następnie udał na stronę i w końcu dorwał w swoje łapska kawałek mięsiwa. Druid jadł łapczywie, gdyż musiał uzupełnić braki, jednakże kiedy doszło już do wyjazdu to oczywiście zabrał się i usadowiwszy swoje cztery litery zadał jedno ważne pytanie, by umilić sobie dalszą podróż.
- Przepraszam panowie, ale byłem zbyt zmęczony i nawet nie wiem kiedy zasnąłem. Wybaczcie i tego no, co chciał Lithan?
Melkior Tacticus:
- W skrócie to nas wynajął w imieniu Cadacusa, on zawsze jest taki... pretensjonalny i gada przepowiedniami?
Kenshin:
- O! To ci dopiero nowina.
Odpowiedział ork na kiedy usłyszał, po co były te całe odwiedziny.
- Tak. W jego wypowiedziach czasami trzeba się doszukać głębszego dna często są to dwa lub nawet trzy. Ogólnie jest dość specyficzny może to ze względu na wiek albo za dużo napatrzył się na zepsucie świata. Sam już nie wiem.
Powiedział, co sam uważał oczywiście opinie na temat elfa mogły się różnić.
Melkior Tacticus:
- Nie powiem bym go polubił, jest zbyt pewny siebie. Odparł krótko. Poprawił się w siodle i podjechał na czoło konwoju, nagle do ich nozdrzy dotarł zapach spalenizny a znad koron drzew dostrzegli dym. Dużo dymu.
- Kurwa... konwój stop! Pozycje obronne! Zeskoczył z konia, siegnął po mape i rozłożył ją na tyle jednego z wozów. Policzył, popatrzał. - Jesteśmy na granicy, przed nami powinna być wieś. Te o których wspominał Yarpen ominęliśmy. Kazmir, Nardo i Kenshin szpica! Macie sprawdzić tę wioche.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej