Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Filantrop zza grobu

<< < (3/62) > >>

Rodred:
- Skoro to ci przeszkadza, niech będzie Devristusie.  Następnie ostrożnie wszedłem na grzbiet Zefira. Co prawda wolałbym przejechać się na Leonie, ale niech już będzie. Przygoda czeka. Będę się musiał jakoś zapoznać z tym Devristusem mimo iż nigdy za nim nie przepadałem. O ile dobrze pamiętam to chyba jego chciałem zabić jako bestia.

Devristus Morii:
Musisz nauczyć się szacunku Rodredzie do innych. powiedział kiedy ten wchodził na szkapę marszałka. Wszystko w porządku Zefir. Wiem, że to nowy człowiek, którego jeszcze nie znasz, ale musisz się stolerować jego obecność na twym grzbiecie powiedział do ucha swojego konia, który nie był przyzwyczajony do nieznanych sobie osób na grzbiecie. Kiedy Rodred się już wgramolił, dawny lisz rzekł do mistrza.
Jesteśmy już gotowi do drogi.

Rodred:
- Uważam, że szacunek nie tyle jest mierzony w słowach, a w czynach. Jednak tak jak Mistrz wymagasz i tego szacunku. Tak więc będzie, lecz zapewniam o ile może mi się wymsknąć niechciane słówko, o tyle w czynach będę ci okazywał szacunek należny przewyższającemu doświadczeniem czy też po prostu towarzyszowi w podróży.   Zapewniłem po czym złapałem się konia może zbyt mocno i ostrożnie. Następnie spojrzałem na Mistrza i kiwnąłem głową potwierdzając słowa Deva nawet jeśli tego nie wymagały.

Isentor:
Postarajcie się nadążyć za mną, mamy przed sobą długą drogę a chciałbym zdążyć przed zachodem słońca. Dnie są strasznie krótkie na hemis. Isentor pociągnął za lejce dając Leonowi znak do drogi.

Podążymy przez dżunglę aż przedrzemy się do traktu, którym skręcimy na wschód. Kiedy droga się skończy podążymy na północ, by ostatecznie na rozdrożu obrać drogę na zachód i podążyć na północ do chramu w pobliżu gór Pirytu.

//Rodred popraw kartę postaci bo masz tam masę błędów. Telekineza nie jest specjalnością tylko umiejętnością. Nie wpisujemy w kartę postaci ekwipunku z domu, wpisujemy go w domostwie. Nie ma czegoś takiego jak "Sakwa przy pasie" przedmioty należy umieścić w ekwipunku na podstawie wpisu o ekwipowaniu przedmiotów.

Rodred:
// Telekinezę mam wpisaną w spisie zaklęć magicznych. Resztę poprawiłem.

Jechałem w milczeniu starając się nie spaść z wierzchowca.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej