Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test zaufania #3 Salazara. Służąc pomocą, walcząc o pokój.
Hagmar:
- Najpierw to stąd chodźmy. Wrócilisście do komnaty króla.
- Dzięki za pomoc, teraz trzeba czasu. Powinniśmy zawrzeć porozumienie o współpracy naszych służb. Bo ja nie jestem Aragornem, nie wyśle komandosów na Feros i nie zrobię wam tam rozpierdolu. Zaraz... Melkior, syn Aragorna, dłubał coś przy sprawie Vladimira. Wiem że wasz Marszałek dał mu jakiś papier na to... W każdym bądź razie i tak trzeba zaplanować akcje aresztowań. I przesłuchać Auna Asrodrsona prezesa Cechu. Ale to innym razem, na dziś mam dość wrażeń. Wódki?
Canis:
- Nie dziękuję, ten kielich wina już mi wystarczył. Tak, Melkior dłubał w tej sprawie, pamiętał pytał mnie o sposobność, by móc go sądzić. Dzisiejszy dzień dostarczył do skazania dużo materiału, wystarczyło by go tylko schwytać. - Powiedział z uśmiechem na twarzy. - Zatem królu, nie będę ci więcej przeszkadzał i wrócę do Tyrra... Chyba, ze jest coś w czym mogę władcy wolnego miasta Ekkerund pomóc? - Zapytał kierując się już do wyjścia z komnaty.
Hagmar:
- A zapłata? Czekaj. Krasnolud sięgnął do kieszeni - Oj, czekaj. Podzsedł do sejfu i wyciągnął sztabkę złota i podał ci.
- Trzymaj. Tyrr dobrze wybrał. Jak możesz to powiadom Melkiora o tym co tu zaszło.
//Otrzymujesz
Nazwa: Sztabka złota
Wartość: 250grz.
Canis:
Wziął sztabę, poczuł ten kilogram masy w dłoni.
- A dziękuję, ale jak mówię, to nie było konieczne. Takie wydarzenia bardzo lubię, sprawiają wiele radości i przyjemności. Przekażę mu gdy wrócę na Valfden. Mam nadzieję, do zobaczenia, królu Agromorze.- Powiedział i skinął głową delikatnie się pochylając, po czym wyszedł z sali i kierował się do tych wielkich złotych wrót. Ciekawe czy otwierają całe, a nie tylko te małe drzwiczki czasami. Może przy uroczystościach i wielkich okazjach? Zastanawial, się, lecz jego myśli zaprzatała też chęć spotkania Tyrra i zakończenia misji, możliwości powrotu do domu.
Hagmar:
Dotarłeś do karczmy cały i zdrowy, zauważyłeś jakby więcej wojska na ulicach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej