Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Berta zawiodła. Gdzie jest Dimitr?

<< < (3/10) > >>

Mohamed Khaled:
- Aha? - przeszło Krukowi przez głowę, gdy dojrzał strasznie dziwne zachowanie kapitana. O co w tym wszystkim chodzi? Czyżby ten mauren był w to zamieszany?
Wyszedł za nim, uprzednio upewniając się, że wszystko gładko wychodzi ze swojego miejsca. Wiecie, na wszelki wypadek, gdyby został zaatakowany, zdoła się obronić. W nieznacznym stopniu.

Rodred:
Widzisz, że mauren stoi na zewnątrz i rozgląda się na wszystkie strony.
-  No nie ma go.  odezwał się po chwili.
-  Słuchaj, nie mam czasu się tym teraz zająć. Jak odnajdziesz mojego przyjaciela to Ci sowicie zapłacę. Powiedzmy 1000 grzywien. Bardzo mi na nim zależy więc przyłóż się. To jak będzie? Udzielę Ci wszelkich koniecznych informacji.  Widzisz, że jest bardzo zmartwiony. Niemal łza kręci mu się w oku.

Mohamed Khaled:
- Mów więc, gdzie może być, kto może za tym stać i dlaczego. Każda informacja może być istotna. Każda - mówił spokojnie, wyraźnie, bez pośpiechu. Widział determinację w jego oczach i nawet - przez parę sekund! - zrobiło mu się żal. Był jednak zabójcą do wynajęcia i takich uczuć musiał się wyzbyć.

Rodred:
-  Przeszłość Dimitra to jedna czarna plama. Nikt nie wie co dokładnie się z nim działo. Pewne jest to, że nazbierał sobie wrogów, szczególnie po momencie zamordowania jego ucznia. To może być jeden z nich. Dimitra raczej ciężko ukryć więc pewnie go stąd zabrali. Nie wiem jak jeszcze mogę Ci pomóc. Rozumiem, że przyjmujesz zlecenie?  Zapytał nadal zmartwiony.

Mohamed Khaled:
- Czyli trzeba zakładać, że albo już nie żyje, albo jest gdzieś przetrzymywany. Kto wie, może zechcą za niego okup? - spojrzał gdzieś w górę i podrapał się po brodzie. To było jego kolejne zlecenie, które - jak z początku myślał - miało być łatwe.
- ÂŹle, naprawdę źle. Masz może pomysł, gdzie mogli go zabrać? Jakieś tropy, ludzie którzy mogą być w to zaplątani?
Ech, Dimitri. Gdzież on mógł się zapodziać? Kto był na tyle głupi, że porwał chodzącą górę mięsa?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej